Devecioğlu Topyekûn İstifa

Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu Türkiye'yi zor durumda bırakan Türk futbolunu maddi ve manevi zarara uğratan TFF Yönetimini istifaya davet etti.

Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu Türkiye’nin önemli iki büyük takımı olan Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa Finali Türkiye’ye yakışacak tanıtım ve organizasyon ile yurtdışında değil Türkiye’de oynanması çağrısını yinelerken, Türkiye’yi zor durumda bırakan Türk futbolunu maddi ve manevi zarara uğratan TFF Yönetimini istifaya davet etti.

22 Haziran 2023’de TFF seçimlerinde başkan adayı olan Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, Suudi Arabistan'da yaşanan krizi değerlendirdi. Devecioğlu, Süper Kupa finalinin Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'de oynanması gerektiğini vurguladı.

Türk futbolunun Cumhuriyetimizin kuruluşu ile değişime uğradığını söyleyen Prof.Dr.Sebahattin Devecioğlu, Fırat Üniversitesi, Öğretim Üyesi,"Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerinde başlayan futbolla tanışmamız çabaları, 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuyla birlikte futbolda kurumsallaşma serüveni, bugüne kadar çeşitli dönemlerden geçerek büyük bir gelişim ve değişim gösterdi. Türk futbolu, birçok başarıya imza atmanın yanı sıra zorlukları aşarak bugünkü konumuna ulaştı" diye konuştu.

ARABİSTAN'DA OYNANMASI KABUL EDİLEMEZ!

Türkiye Futbol Federasyonunun kuruluşunun tarihsel serüveninde Galatasaray ve Fenerbahçe'nin önemli rolü olduğunu belirten Prof.Dr.Sebahattin Devecioğlu," 100 yıl boyunca Türk futbolu, futbolseverlerin tutkusuyla ve yetenekli sporcuların çabalarıyla gelişti. Yerel liglerin kurulmasıyla başlayan süreç, 1923’de Türkiye Futbol Federasyonu'nun kuruluşuyla daha da şekillendi. İlk Türkiye Futbol Şampiyonası'nın düzenlendiği 1924 yılından bu yana, futbol Türkiye'de hızla yayıldı ve popülerlik kazandı. Ligler, kulüpler ve milli takımların rekabetiyle Türk futbolu adını duyurdu. Cumhuriyet’den önce başlayan Türk futbolunda kulüpleşme ve federasyonlaşma sürecinde bir çok kulüp kurulmuş lig organizasyonu şeklinde örgütlenmişti. Bu süreçte İstanbul merkezli iki Türk spor kulübü 1905'te kurulan Galatasaray ile 1907'de kurulan Fenerbahçe ilk olarak 17 Ocak 1909 tarihinde, özel bir maçta karşı karşıya gelmiş, İstanbul Futbol Ligi kapsamında, iki takım arasındaki ilk resmî maç 9 Ocak 1910'da oynananmış. Bu güzel tarihe sahip olan güzide iki kulüp Kıtalararası Derbi olarak nitelendirilen “Süper Kupa Finalini” 29 Aralık 2023’de Suudi Arabistan’da oynanmasını kabul edemiyoruz" şeklinde konuştu.

SÜPER KUPA SAMSUN'DA OLMALIYDI

Türkiye Cumhuriyetinin 100.yılında Süper Kupa organizasyonunun Türkiye'de Samsun'da olması gerektiğini vurgulayan Prof.Dr.Sebahattin Devecioğlu," Cumhuriyetimizin ve Türk Futbolunun 100. Yılında Süper Kupa Final Maçını Suudi Arabistan Riyad Al Awwal Park Stadyumuna Veren, TFF ve Yönetimini Esefle Kınıyorum. 100 Yıllık kulüplerimiz arasında oynanacak olan final maçının yeni yüzyılda güzel ülkemiz Türkiye’ de oynanması ve bağımsızlık mücadelemizin başladığı 19 Mayıs 1919 anısına sembolleşmiş Samsun’da büyük bir şölen ve organizasyonla dünyaya duyurulması daha anlamlı olacaktı…Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’da Oynanma Kararını Kınamış, Türkiye’de Oynanmasını Önermiştim.. Şimdi de uluslararası platformlarda Türkiye’yi zor durumda bırakan Türk futbolunu maddi manevi zarara uğratan TFF Yönetimini istifaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme