• Haberler
  • Spor
  • Devecioğlundan TFF Üyelerine Çağrı Olağanüstü Genel Kurul Yapılsın

Devecioğlundan TFF Üyelerine Çağrı Olağanüstü Genel Kurul Yapılsın

Prof.Dr. Sabahattin Devecioğlu, yaptığı açıklama ile TFF'nin olağanüstü Genel Kurula giderek yaşanan kaos ortamından çıkılmasını istedi.

TFF’nin 22 Haziran’da yapılan Genel Kurulu öncesi TFF Başkanlığına aday olan Prof.Dr. Sabahattin Devecioğlu yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak şunları söyledi.

“TFF ÜYELERİNE ÇAĞRI : Türk Futbolunun bulunduğu KAOS ortamından çıkması için TFF Üyelerini Göreve Davet Ediyorum: Türkiye Futbol Federasyonu, Genel Kurulu Üyeleri Olağanüstü Genel Kurulu Toplayabilir. “SEÇİM” Kararı alabilir. TFF yönetimi bu karara uymazsa, Üyeler FIFA’ya başvurabilir.

TFF ANA STATÜSÜNE GÖRE: Haziran 2023 Seçimlik Genel Kurulunda (328) Delegesi bulunan TFF’nin Üyeleri, Delege sayısının % 40 nın (131) Noter Onaylı İmzası ile “Olağanüstü Genel Kurulu” toplayabilir. TFF Üyeleri, Federasyon Başkanının istifasını beklemeden, Olağanüstü Gündemine “Seçim Maddesi” ekleyerek, Genel Kurul üye tam sayısını yarıdan bir fazlasının oyunu alarak, “Seçim Kararı” ile TFF BAŞKANINI değiştirebilir”

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme