Dilenciler Vatandaşı Canından Bezdirdi

Suriyeliler ve çevre illerden gelen insanlar sözde geçimlerini temin etmek için dilencilik yapıyorlar. Esnaf ve vatandaşlardan ısrarla para isteyen çocuklar istediklerini alamadıklarında da tepkilerini dile getiriyorlar…

Kentin çeşitli bölgelerinde dilenen kadın, çocuk, genç dilenciler vatandaşı canından bezdirdi. Bir süreden beri kentin çeşitli bölgelerinde ikamet eden ve neredeyse her türlü ihtiyaçları devlet tarafından karşılanan Suriyelilerin dilenirken ısrarcı olması tepkilerin artmasına neden oluyor.

Esnaflar, “İş yerimize müşteriden çok dilenciler gelmeye başladı. Tek tük gelen müşterilerimizi de huzursuz etmeye başladılar. Sülük gibi vatandaşa yapışıyor. Zorla para istiyorlar.” diyerek sitemde bulundular.

Dilenciliği meslek haline getiren ve çoğunluğu il dışından gelen kadın, çocuk, genç dilenciler esnaflar başta olmak üzere vatandaşların büyük tepkisine neden oluyorlar.

İL DIŞINDAN GELİYORLAR

Dilencilerin her geçen gün çoğaldığını ancak gerçek fakirin kim olduğunu ayırt etmekte zorlandıklarını belirten vatandaşlar, çoğu il dışından gelen bayan ve çocuk dilencilerden artık bıktıklarını söylediler.

CUMA GÜNLERİ CAMİ ÖNLERİNE AKIN EDİYORLAR

Cuma günleri başta olmak üzere vazgeçemedikleri mekânlardan biride cami önleri. Cuma günleri her caminin önünde 6-7 dilencinin mekân tuttuğunu kaydeden vatandaşlar, “İnsanların dini duygularını dahi dilenerek kullanıyorlar” diyerek tepki gösterdiler.

10 İLA 15 ARASI

Bazıları da esnafları tek tek dolaşarak ya da caddelerde yürüyenlerin ardına takılarak para almaya çalışıyorlar. Dilencilerin diğer çoğunluğunu çocuklar oluşturuyor. Bunun yanı sıra yaşları 10 ila 15 arası çocukların para istemeyip, bana yumurta, ekmek veya süt al yolunu deniyorlar.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme