Doğum Günü Davası'ndan Beraat

Kaymakamın 'doğum günü' haberini yapan gazeteciye davada beraat kararı çıktı…

Dersim’in Çemişgezek ilçe Kaymakamı Önder Koç’un kaymakamlık binasında yapılan doğum gününü haberleştirdiği için ceza alan gazeteci Serkan Gürtürk'ün itirazı haklı görüldü. Çemişgezek Asliye Mahkemesi itiraz üzerine görülen davada gazeteci Gürtürk’ün beraatine karar verdi.

Tunceli’nin AKP’li Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız, ilçe kaymakamı Önder Koç'un doğum gününe özel pasta yaparak kaymakamlık makamında kutlama yaptı. Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Haber Ayrıntı Gazetesi imtiyaz sahibi Serkan Gürtürk, kaymakamlık makamında doğum günü kutlamasını haberleştirdi. Haber sonrasında kaymakamın şikayeti üzerine Çemişgezek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 10 bin 31 lira idari para cezası kesildi. Mahkeme, basın haklarına üstünlük tanımak ile atılı suçun yasal unsurlar oluşmadığı kanaatine varılmadığına dikkat çekerek Gürtürk hakkında beraat kararı verdi.
Serkan Gürtürk; “Bizler Türk Adaletinin vermiş olduğu bu karara saygı duyuyoruz. Bu davanın da tüm diğer meslektaşlarımızın da haber alma kısmındaki cesaretlerini artıracağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme