• Haberler
  • Genel
  • DSİ' den Elazığ Derelerine Hummalı Çalışma

DSİ' den Elazığ Derelerine Hummalı Çalışma

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Elazığ'a yaptığı yatırımlarla Elazığ ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Elazığ ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Tüm bölgelerimizde estetik ve emniyeti ön plana çıkaran ıslah projelerimizle, hem taşkın risklerini azaltıyor, hem de halkımızın can ve mal güvenliğini sağlıyoruz. Yapılan ıslah çalışmalarında makinalı çalışmalar önemli bir rol oynamaktadır. Hedefimiz, yağmuru taştığı yerde değil, düştüğü yerde kontrol altına almaktır. Bunun içinde yoğun çaba sarf ediyoruz.

Elazığ Palu İlçesi Gökdere Köyünde 2 bin 100 metre Dere Islahı Yapıldı Elazığ Palu İlçesi Gökdere Köyünde DSİ İş Makinalarının marifetiyle 2 bin 100 metre uzunluğundaki derenin ıslahı yapıldığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Devlet Su İşleri’ ne ait 2 adet ekskavatör, 4 adet kamyon, 1 adet dozer, 1 adet paletli yükleyici ve 1 adet greyder ile çalışmalar tamamlanmıştır. Böylece dere yataklarında rüsubat, ağaç ve benzeri maddelerden temizlenerek olası taşkın riski azaltılmış, yerleşim birimi ve araziler taşkın zararına karşı korunmuştur. ” dedi.

DSİ tarafından yapılan toplu makinalı çalışma kapsamında 2.100 metre dere ıslahı yapılmıştır. Islah kapsamında 90.000 m3 kazı, 16.000 m3 taş tahkimatı, 3.100 metre sedde ve 5.000 m3 stabilize serilmesi işi yapılmıştır. Yapılan seddeler Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yapılan menfeze bağlanarak alternatif grup köy yolu olarak kullanılacak olup ağır ve gabarileri yüksek araçların diğer köylere (Akbulut, Gemtepe, Büyükçaltı, Küçükçaltı vb.) ulaşımı sağlanmıştır.

Dere içerisinde bulunan rüsubat ile dere kenarında seddeler oluşturulmuş ve bu seddeler taş tahkimatla güçlendirilerek olası taşkın ve taşkın zararları azaltılması hedeflenmiştir.

DERELER TAŞMASIN, GÖZYAŞLARI SEL OLMASIN!

Elazığ’da makinalı çalışmalarımıza devam edileceğinin altını çizen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, yapılan çalışmaların Elazığ ilimize hayırlı olmasını diliyorum diyerek ‘son olarak DSİ olarak ülkemizde meydana gelen aşırı yağışlar sonucu oluşan taşkınlara müdahale etmek için ‘Yeşil Karıncaların’ taşkın öncesi, taşkın esnası ve sonrasında yaptığı çalışmalarla taşkın riskini ve taşkın zararlarını azaltmaktadır. ’ dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme