Düğün Yapacaklar Dikkat!

Düğün ve davet salonlarında yanıcı ve parlayıcı madde kullanımına yönelik uygulanan yasak kararını doğru bulan düğün salonu işletmecileri, yasağı Elazığ'da da uygulayacaklarını söylediler.

Elazığ Düğün Salonları Platformu Başkanı ve Gold Palace Düğün Salonu İşletmecisi Bahri Gürtürk ve İmparator Düğün Salonu Sorumlu Müdürü Fuat Melek, Elazığ’da ki salonlarda bu konuda her zaman kısıtlamaya gittiklerini ama bazen düğün sahiplerinin yoğun isteği nedeniyle uygulandığını kaydederek, alınan kararla 2024 yılında yapılacak olan düğünlerde yanıcı madde kullanılmayacağını belirttiler.

Irak’ın Musul kentinde bir düğün salonunda görsel şov amaçlı kullanılan yanıcı maddelerden dolayı yangın çıkması ve 100’den fazla kişinin yaşamını yitirmesi düğün ve davet organizasyonlarında yasaklanan maddeleri yeniden gündeme getirdi. İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası, (İSTDO) düğün ve davet salonlarındaki organizasyonlarda güvenlik gerekçesiyle meşale, maytap, yanardağ, şelale ve benzeri yanıcı ve parlayıcı maddeleri kullanmama kararı aldı. Günışığı Gazetesi'nden Gülçin Turgut'a konuya ilişkin değerlendirmede bulunan  Elazığ Düğün Salonları Platformu Başkanı ve Gold Palace Düğün Salonu İşletmecisi Bahri Gürtürk ve İmparator Düğün Salonu Sorumlu Müdürü Fuat Melek te alınan karara uyacaklarını belirterek, kapalı alanlardaki etkinlikler esnasında kullanılan volkan, mum, köpük, maytap, baloncuk kullanılmayacağını dile getirdiler.

GÜRTÜRK:  DÜĞÜNE GELEN MİSAFİRLER RAHATSIZ OLUYORDU

Yanıcı maddelerinin kapalı mekânlarda kullanılmasının sağlığa zararlı olduğunu söyleyen Elazığ Düğün Salonları Platformu Başkanı ve Gold Palace Düğün Salonu İşletmecisi Bahri Gürtürk, “Elazığ’da yanıcı maddeler zararlı olduğu için Elazığ’da birçok düğün salonu uymuyordu. Açık salonlarda yapılıyordu. Geçmiş dönemde farklı çaplı yangınlar, kazalar oldu. Astım hastaları, bebekler, hamileler yanıcı maddelerden, volkandan gelen tozdan rahatsız oluyorlardı.” dedi

DÜĞÜN SAHİBİN İSTEKLERİ ÜZERİNE OLUYORDU

Bazen düğün sahiplerinin yoğun talepleri üzerine kullanmak zorunda kaldıklarını ama 2024 itibari ile alınan kararla artık uygulanamayacağını  belirterek,“Elazığ çoğu uygulamıyordu ama bazen düğün sahibin istekleri olarak da zaman zaman oluyordu. Resmi olarak bir yasak yoktu ama kamuoyundan gelen tepkilerle Elazığ’da kısıtlamaya gitmişti. Herkes rahatsızdı doğru olarak görmüyordu. Açık alanlarda yapılıyordu onlar da iş kazaları olabiliyordu. Bunula ilgili 2024 uygulanmayacağına dair belge de yayınlanmış. İşletmeci olarak bu kararı doğru buluyoruz.” İfadelerini kullandı.

MELEK:  DOĞRU KARAR

İmparator Düğün Salonu Sorumlu Müdürü Fuat Melek ise yaptığı açıklamada, yakın zamanda Irak'ın Musul kentinde bir düğün salonunda havai fişeklerden kaynaklanan yangında 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Özellikle kapalı alanlardaki etkinlikler esnasında kullanılan volkan, mum, köpük, maytap, baloncuk kullanılması yasaklanması yönünde alınan karar çok doğru." dedi.

CAN GÜVENLİĞİ SÖZ KONUSU

Fuat Melek, yanıcı ve parlayıcı maddelerinin kapalı mekanlarda kullanılmasının sağlığa zararlı olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Özellikle yanıcı maddeler zararlı gazlar çıkartıyor. Kapalı mekanda bebek ve yaşlı insanlar bu nedenle nefes darlığı yaşayabiliyor. Ayrıca misafirlerimiz ve kendi personelimizin can güvenliği böyle etkinliklerde söz konusu olabiliyor. Can güvenliği açısından bunun elzem olduğunu düşünerek alınan bu karar çok yerinde.”

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme