• Haberler
  • Genel
  • Dumandağ: Elazığ İçin Ayrıcalık Tanınsın!

Dumandağ: Elazığ İçin Ayrıcalık Tanınsın!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, TKDK Muhasebe Koordinatörü İlhan Çalışkan TKDK Elazığ İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz ,Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Ali Dumandağ ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ettiler.

(TKDK) Başkanı  Dr. Ahmet Antalyalı ; "Türkiye genelinde İpard 3 programını uygulmaya başladık toplamda 250 milyon Euro olmak üzere 5 adet çağrı paketi yaptık. Elazığ inşallah bu çağrı paketlerinden fazlasıyla istifade edecek, Elazığ bizim için çok kıymetli ilimizin tarımsal anlamda kalkınması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Şu anda ben bir müjde vermek istiyorum, geçtiğimiz dönemlerde Yatırım miktarı 500.000 Euro olan yatırımlarda  %60 hibe edilirken yeni çağrıda yatırım miktarı 750.000 Euro olan yatırımların %60 hibe edilecek bu sayede üreticilerimiz daha fazla yararlanabilecekler" diye konuştu.

Başkan Dumandağ ise ; "Elazığ Tarım ve Hayvancılık alanında Ülkemizde çok önemli bir yere sahiptir. Elazığ Valiliği Elazığ Belediyesi Elazığ Ticaret Sanayi Odası ve Elazığ Ticaret Borsası Olarak Tarıma Dayalı Besi Organize Bölgesini ilimize kazandırmak üzereyiz. Tarıma Dayalı Besi Organize Bölgesinin önümüzdeki süreçte 61 parsel olmak üzere arsa tahsislerini yapacağız, yatırımcılarımızın TKDK desteği olmadan bu gün ki şartlarda yatırım yapmaları zorlaşıyor. Türkiye genelinde açılan  İpard 3 programında Elazığ için bir ayrıcalık tanınmasını talep ediyorum. Çünkü biz Tarıma Dayalı Besi Organize Bölgesi ilimize kazandırmak için çok büyük emek sarf ettik. Tarım ve Hayvancılık sektörü Türkiye’nin geleceğidir" ifadelerini kullandı.  

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme