Efe: Gün, Dayanışma ve Paylaşma Günüdür!

Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe, birlik, beraberlik ve paylaşmanın simgesi olan Aşure Günü olması nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, günün Hacı Bektaşî Velî'nin deyimiyle 'Bir olma, iri olma, diri olma' günüdür gün ikilikten kurtulma, dayanışma, paylaşma günüdür' dedi.

Başkan Efe, bu özel günde kaynayan kazanlarda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflediklerini belirterek, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“BİRBİRİMİZE GÖNÜLLERİMİZİ AÇMAK HEPİMİZİN VAZİFESİDİR”

“Unutmayalım ki matemleri bir olan milletin geleceği de, idealleri de, bu coğrafya üzerindeki kaderi de birdir, beraberdir ve ortaktır. Öyleyse birbirimize gönüllerimizi açmak hepimizin vazifesidir!

Bu duygu ve düşüncelerle, Muharrem ayı münasebetiyle oruç tutan vatandaşlarımızın oruç ve ibadetlerinin hayırlara vesile olmasını ve Hakk katında kabulünü temenni ediyorum.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ PEKİŞTİRİLMELİ”

Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselâma binlerce salât ve selâm olsun. Ehl-i beytin tüm mensuplarını, hassaten Hz. Hüseyin Efendimizi, Kerbelâ şehitlerini ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, dualarımızı sunuyorum. Elazığ Barosu olarak, Muharrem ayının ve Aşure Günü’nün birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da pekiştirmesini; ülkemize, ilimize ve tüm İslâm Âlemi’ne barış, huzur ve mutluluk getirmesini Cenâb-ı Hakk’tan niyaz ediyorum" dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme