Ek Başvurular Elazığ'da Başladı!

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ek tercih yurt başvuruları ile ilgili detaylar Elazığ'da üniversitelere ek kontenjanla yerleşen öğrenciler tarafından araştırılıyordu. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) son dakika açıklaması ile 2024-2025 eğitim öğretim yılı KYK ek tercih yurt başvuruları Elazığ'ında yer aldığı 81 ilde başladı. Peki 2024-2025 KYK ek tercih yurt başvurusu nasıl ve nereden yapılır, yurt ücreti ne kadar?

Elazığ’da üniversiteye ek kontenjanla yerleşen öğrenciler, KYK ek tercih yurt başvuru tarihleri için araştırmalar yaparken beklenen açıklama geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. KYK ek tercih yurt başvuru ekranı erişime açıldı. Başvurular 7 Ekim’e kadar devam edecek. Peki, 2024-2025 KYK ek tercih yurt başvurusu nasıl ve nereden yapılır, kimler başvurabilir? İşte, detaylar…

2024-2025 KYK EK TERCİH YURT BAŞVURULARI BAŞLADI!

Gençlik ve Spor Bakanlı (GSB), Üniversitelere ek kontenjanla yerleşen öğrenciler için 2024-2025 eğitim öğretim yılı yurt başvurularının başladığını duyurdu.

GSB tarafından yapılan açıklamaya göre ek tercih yurt başvuruları,7 Ekim Pazartesi günü saat 23.59’a kadar devam edecek.

KYK EK TERCİH YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK ek tercih yurt başvuruları, 3 Ekim-7 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

Adaylar, T.C Kimlik Numaraları ve şifreleri ile e-Devlet sistemine giriş yaparak başvuru işlemlerini tamamlayabilecek.

Başvurular e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinin düzeltilmesini talep etmeleri gerekiyor.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme