El Aksa Platformu'ndan Tepki

El Aksa Platformu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşması ve ayakta alkışlanmasına tepki gösterdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşması ve ayakta alkışlanmasına tepkiler devam ediyor. Bu kapsamda El Aksa Platformu’da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşması ve ayakta alkışlanmasına tepki gösterdi.  Cuma namazı sonrası İzzetpaşa Camii önünde bir araya geldi.  El Aksa Platformu Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu zulmün son bulması çağrısında bulunurken, “Gazze’de, Filistin’de dünyanın neresinde olursa olsun zulüm son bulsun. Soykırıma giden elleri şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

El Aksa Platformu Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşması ve ayakta alkışlanmasını kınarken, “ABD’de parlamentoda alkışlanan, alkış tutulan o katil Netanyahu’yu şiddetle kınıyorum. Gazze’deki soykırım insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınırken ABD, İsrail başbakanı soykırımcı, savaş suçlusu Netanyahu’yu ülkesine davet etmiş ABD parlamentosunda konuşma imkânı sunmuştur. Netanyahu’nun Gazze’deki vahşetle alay edercesine kurduğu hakikat dışı cümleler ABD’li parlamenter tarafından sık sık çoğunlukla da ayakta olmak üzere alkışlanmıştır” dedi.

İbrahim Kayaoğlu, İsrail’in Gazze’de ayalardır sürdürdüğü vahşetin ana sorumlusunu ağırlayan ve destekleyen ABD kongresini şiddetle kınıyorum diyerek, “ABD parlamentosu tıpkı Hitler Almanya’sı gibi hafızalardan silinmeyecek bir utanç fotoğrafı vermiştir. ABD’nin demokrasi ve özgürlük maskesi bu korkunç fotoğrafla bir kez daha düşmüştür. Parlamentodaki alkışlar hiç şüphe yok ki batının soykırımcı karakterine bir yüceltme olduğu kadar batılı değerlerinde cenaze törenidir. İsrail’in Gazze’de aylardır sürdürdüğü vahşetin ana sorumlusunu ağırlayan ve destekleyen ABD kongresini bu eylemden dolayı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme