• Haberler
  • Genel
  • Elazığ 4'üncü Tarım Fuarı, Kapılarını Ziyaretçilerine Açıyor

Elazığ 4'üncü Tarım Fuarı, Kapılarını Ziyaretçilerine Açıyor

Elazığ'da Gıda, Tarım, Hayvancılık, Teknoloji ve Yöresel Ürünler Fuarı'nın 4'üncüsü düzenlenecek. Sektör temsilcileri ve çiftçilere önemli katkılar sunması beklenen fuarın açılışı, 9 Ekim Çarşamba günü (Yarın) saat 13.00'te gerçekleştirilecek.

Tarımın kalbi, 9-13 Ekim 2024 tarihleri arasında Elazığ’da düzenlenecek 4. Elazığ Tarım Fuarı’nda atacak.

Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilecek olan fuarda; gıda, tarım, hayvancılık, teknoloji ve yöresel ürünler ön plana çıkacak. Üreticilere, girişimcilere, sektör temsilcilerine ve çiftçilere önemli katkılar sunması hedeflenen fuarın Elazığ’ın tarım ve hayvancılık potansiyelini de desteklemesi bekleniyor.

FUARA, ULUSAL ÇAPTA 100’ÜN ÜZERİNDE ÜRETİCİ FİRMA İŞTİRAK EDECEK

Elazığ Belediyesi’nin düzenlediği ve Elazığ Valiliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Elazığ Ticaret Borsası gibi birçok kurum ve STK’nın paydaşı olduğu 4. Elazığ Tarım Fuarı’nda; son teknoloji ürünü tarım aletleri, zirai ilaçlar, tohumlar, traktörler, hayvansal üretim makineleri ve sulama sistemleri gibi ürünlerin sergilenmesi planlanıyor. Ulusal çapta 100’ün üzerinde önemli üretici firmanın iştirak edeceği fuar, 9-13 Ekim tarihlerinde 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Mandıra Filozofu adlı film serisi ile tanınan Müfit Can Saçıntı’nın da ziyaretçilerle buluşacağı fuara, Elazığ’ın yanı sıra bölge illerden de katılımın olması bekleniyor.

FUARDA, EĞİTİM SEMİNERLERİ DE DÜZENLENECEK

Öte yandan fuarda, üreticilerin tarımsal faaliyetlerini güçlendirmeleri adına eğitim seminerleri de verilecek. 12 Ekim Cumartesi günü Kamu Araştırmaları Vakfı Tarım ve Gıda Direktörü Dr. Nevzat Birişik tarafından, Türkiye ve dünya tarımında riskler, fırsatlar ve yatırım trendleri; Kamu Araştırmalar Vakfı Tarım ve Gıda Direktörü Dr. Turan Karahan tarafından da ülkemizde tarımda uygulanan desteklemeler ve üretim üzerindeki etkileri konulu seminerler düzenlenecek.

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada vatandaşlar, Elazığ’ın tarım ve hayvancılık potansiyeline önemli katkılar sunacak olan 4. Elazığ Tarım Fuarı’na davet edildi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme