Elazığ'a Önemli Yatırım

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen Elazığ Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu'nun önümüzdeki ay açılacağını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, ilki Erzurum’da açılan Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu’nun ikincisinin Elazığ’da açılacağının müjdesini verdi. İstasyonun amacı ve hedefi hastalığı diğer illere yayılmadan kaynağında çözmesi olarak ifade edildi.

Türkiye genelinde Şap (Sat-2) hastalığının yaygın olarak görülmesi, Ülke hayvancılığında büyük ekonomik kayıplara neden olmuştur. Bu kayıpların önüne geçmek ve hayvan hareketliliğini kontrol altına almak için hareket geçen Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz ay ilk kez Erzurum’da Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu kurmuştu. Özellikle hayvan hareketinin yoğun olduğu Türkiye’nin doğusundan batısına olan güzergâhların 7/24 denetlenmesi amacıyla kurulan Veteriner Yol Kontrol Denetim İstasyonu’nun ikincisi ise önümüzdeki ay içerisinde Elazığ’da açılacak.

CANLI HAYVAN VE HAYVANSAL ÜRÜN TAŞIYAN TÜM ARAÇLAR KONTROL EDİLECEK

Açılışı yapılacak olan ​T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonunda 7/24 Veteriner Sağlık personeli ve kolluk kuvvetleri görev yapacak, canlı hayvan ve hayvansal ürün taşıyan tüm araçlar kontrol edilecek. İstasyon alanına alınan araçlar öncelikle Muayene ve Kontrol Platformuna getirilerek Veteriner Sağlık Raporları ile hayvanların kulak küpeleri, sağlık durumları kontrol edilecek. Ayrıca araçta bulunan hayvanlarda sorun tespit edilmesi halinde hayvanlar yürüme yolu ve muayene-kontrol padoğuna alınarak kontrolleri yapılacak. Yapılan kontrol ve muayenede uygunsuzluk tespit edilmesi durumunda hayvan sahiplerine idari yaptırım uygulanacak.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme