Elazığ Büyük Bir Risk Altında

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın deprem riski ve acil önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, bölgede artan deprem riski hakkında uyarıda bulunarak, Elazığ ve çevresindeki hazırlıklara dair açıklama yaptı. Akın, vatandaşların güvenliğini ön planda tutarak yetkililere acil bir çağrıda bulundu ve bölgedeki olası bir deprem durumuna karşı nasıl bir hazırlık yapıldığını sordu.

7.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM BEKLENİYOR

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Elazığlı hemşerimiz Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’ün son açıklamalarını referans alarak, “Elazığlı hemşehrimiz Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’ün bugün kü açıklaması, bölgemizin büyük bir risk altında olduğunu gösteriyor. Prof. Dr. Görür’ün açıklamalarına göre, Bingöl-Karlıova-Erzincan hattı üzerinde yakın zamanda 7.4 büyüklüğünde bir deprem bekleniyor. Bu hattın, komşu ilimiz Bingöl’ü ve dolayısıyla ilimizi de etkileme potansiyeli var. Tunceli’de de önemli bir deprem riski bulunduğu özellikle vurgulanıyor. Bu durum, sadece komşu illerimizi değil, doğrudan Elazığ’ı da büyük bir risk altına sokuyor.”dedi.

YETKİLİLERE ACİL BİR ÇAĞRI

Akın, Elazığ ve çevresinde olası bir depreme karşı hangi hazırlıkların yapıldığını sorgulayarak, “Bu nedenle, buradan yetkililere acil bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Elazığ ve çevresinde olası bir depreme karşı hangi hazırlıklar yapılmıştır? Riskli binalar tespit edilmiş midir? Yada geçmiş deprem nedeniyle hasar görüp yıkılmışmamış yapılar var mıdır ? Çadır ve toplanma alanları yeterli midir? Yaşam konteynerleri yeterli olacak mı ? Halkımızın güvenliği için bu soruların net yanıtlarını duymak istiyoruz. Komşu ilimizde yaşanacak olası büyük bir deprem, şüphesiz Elazığ'ı da derinden etkileyecektir. Bu yüzden sadece kendi şehrimizde değil, bölge genelinde bir deprem seferberliği başlatılmalıdır.”şeklinde konuştu.

ZAMAN KAYBEDİLMEMELİDİR

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, ihmalkarlığın can kayıplarına ve büyük yıkımlara sebep olabileceğini ifade ederek, “Riskli binaların güçlendirilmesi ya da yıkılması ve toplanma alanlarının eksiksiz hale getirilmesi konusunda daha fazla zaman kaybedilmemelidir. Özellikle yakın dönemde yaşadığımız tecrübeler bize göstermiştir ki, ihmalkarlık can kayıplarına ve büyük yıkımlara sebep olabilmektedir.”dedi

BİZİM İÇİN SİYASET DEĞİL, İNSAN HAYATI ÖNCELİKLİDİR

Akın, hazırlık süreçlerini şeffaf bir şekilde halkla paylaşılmasını talep ederek, “Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı olarak, bu konuda yetkilileri sorumluluk almaya ve hazırlık süreçlerini şeffaf bir şekilde halkla paylaşmaya davet ediyoruz. Bizim için siyaset değil, insan hayatı önceliklidir. Komşu illerimizde yaşanacak bir depremin sonuçlarının Elazığ için de ağır olabileceğini hatırlatarak, halkımızın güvenliği için bir an önce gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme