Elazığ'da Çalışma Saatleri Düşüyor mu?

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Kamuda Tasarruf Paketi kapsamında kamu personeli için 6 farklı mesai modeli üzerinde duruluyor. Söz konusu taslağın yasalaşması halinde memurlar, haftada 4 gün çalışmak, mesai saatlerini değiştirmek gibi imkânlara sahip olacak.

Kamuda Tasarruf Paketi'nin açıklanmasıyla memurlar için uzak ve esnek çalışma sistemi Elazığ’da gündeme geldi. Henüz resmi bir açıklama olmasa da 6 farklı çalışma modeli üzerinde duruluyor. Hal böyle olunca, Elazığ’da binlerce memur bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini merak ediyor.

 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın birlikte yaptıkları basın toplantısında kamuda birtakım tasarruf ve verimliliği artırıcı tedbirleri açıklarken, 'kamuda esnek ve uzaktan çalışmayı geliştireceğiz' gibi bir cümle kullanılması gözleri bu noktaya çevirdi.

Aslında bununla ilgili 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 100. maddesinde Cumhurbaşkanı'na verilmiş bir yetki var. Cumhurbaşkanı, kamu görevini yerine getiren memurların uzaktan veya iş yeri dışında çalışmalarına izin verebilecek bir düzenleme yapma yetkisine sahip.

KAMU PERSONELİ İÇİN 6 FARKLI ÇALIŞMA MODELİ GÜNDEMDE

Geçirdiğimiz bir pandemi süreci vardı. Aslında pandemi sürecinde kısmen bunun provası yapılmış oldu. Personelin bir kısmı uzaktan işlerini görebildikleri için kamu görevlerini yerine getirebilmişlerdi.

Tabi, şu anda yapılmak istenen şey; biraz daha verimliliği artırıcı ve tasarruf tedbirlerine uyumlu bir uzaktan çalışma modeli. Bununla ilgili bir yönetmelik taslağı şu anda gündemde. Cumhurbaşkanına verilmiş bir yetki var ama ayrıntılarla ilgili henüz bir düzenleme yok. Yönetmelik taslağına göre, kamu personeli için 6 farklı çalışma modeli öngörülüyor, bunlar;

- Esnek çalışma modeli,

- Uzaktan çalışma modeli,

- Yoğunlaştırılmış çalışma modeli,

- Kısmi çalışma modeli

- Değişken zamanlı çalışma modeli,

- Akademik eğitim amaçlı çalışma modeli.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme