• Haberler
  • Genel
  • Elazığ'da El Emeği Ürünler Görücüye Çıktı

Elazığ'da El Emeği Ürünler Görücüye Çıktı

Elazığ'da öğrenci yurtlarda açılan kurslarda ve mahallelerde açılan kurslarda ki kadınlar bir yıllık eğitimlerini tamamladı.

ÖĞRENCİLERDEN SANAT ESERLERİ

Elazığ'da Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurtlarında kalan üniversite öğrencileri tarafından bir yıl boyunca hazırlanan ürünler için sergi açıldı. Yıl Sonu ve Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen sergi, beğeniyle karşılandı. GSB yurtlarında organize edilen etkinlikte, rölyef, kanaviçe, amigurumi ve el işlemeli havlular, ahşap boyama gibi daha birçok el emeği sanat eserleri sergilendi.Sergiler; İzzetpaşa, Harput, Fethi Sekin ve Sare Ana Öğrenci yurtlarında gerçekleştirildi. Yurt yetkilileri tarafından açılışa katılan Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar’a öğrencilerin el emeği olan Türk bayrağı hediye edildi.

Elazığ'da El Emeği Ürünler Görücüye Çıktı

KADINLARIN EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SERGİLENDİ

Bir başka sergi Harput Anadolu Lisesi’nde açıldı. Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda üretilen el emeği ürünler yılsonu sergisiyle beğeniye sunuldu. Ekim ayından itibaren farklı dallarda açılan kurslarda kadınlar hem zamanlarını değerlendirdi, hem de ev ekonomilerine katkı sağlayacak bir alan açmış oldu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme