Elazığ'da Evsiz Kimse Kalmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 11 ilde şu ana kadar 76 bin konutun teslim edildiğini söyleyerek, 2025 yılı sonuna kadar ise 200 bin konutu teslim edeceklerini kaydetti.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Elazığ’da 3 bin 93 yeni  konutun ve iş yerinin teslim edildiğini söyleyen Bakan Kurum 13 bin 500 konutun ise yapımın devam ettiğini en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a geldi. Bakan Kurum, TOKİ alanlarında incelemelerde bulunduktan sonra Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'nde Koordinasyon Toplantısına katıldı. Koordinasyon Toplantısında Bakan Kurum’a Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş ve Mahmut Rıdvan Nazırlı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da eşlik etti. Toplantıda konuşan Bakan Murat Elazığ dahil 11 ilde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken Elazığ’dan övgüyle bahsetti. Kendisini hep Elazığ’a ait hissettiğini söyleyen Bakan Kurum, “Bizim ne zaman azme ve huzura ihtiyacımız olsa aklımıza her zaman Harput Kalesi gibi dimdik duran Elazığlı hemşehrilerimiz, Gakgolarımız gelir.”dedi.

Elazığ'da Evsiz Kimse Kalmayacak!

KARDEŞLERİMİZİN İHTİYAÇLARINI GİDERMEK İÇİN YOLLARDAYIZ

Bakan Kurum, deprem bölgelerindeki ziyaretlerine devam edeceğini belirterek, “Elazığ’a Sayın Cumhurbaşkanımızın selam ve sevgilerini iletiyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren biz de ekip arkadaşlarımızla birlikte il il geziyoruz ve tüm ekibimizle birlikte vatandaşlarımızın ve depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için yollardayız. Geçen 16 günlük sürede bir evladı ve hizmetkârı olmaktan gurur duyduğum afetzede kardeşlerimizin hep yanında olduk. İlk ziyaretlerimizi 2 hafta önce Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’a yaptık. Geçtiğimiz hafta Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Adana’mızaydık. Sizlere deprem bölgesinde aynı derdi hüznü ve umudu taşıdığımız kardeşlerimizin oradan gönül dolusu selamlarıyla geldim. Buradan sonrada İnşallah Şanlıurfa’mızı ve Diyarbakır’ımızı ziyaret edeceğiz. Buralarda da kardeşlerimizin ve vatandaşlarımızın taleplerini dinleyeceğiz.”dedi.

BEN KENDİMİ HEP BURAYA AİT HİSSETTİM

Elazığ’da sivrice merkezli 2020 depremini hatırlatan Bakan Kurum, “ Benim kalbimin her daim sokaklarında attığı Elazığ’ımızdayız. Ben kendimi hep buraya ait hissettim. Bugün de dün de burada o toplantıları yaparken o acı günleri hatırladım. O kışın soğuğundaki beraber el ele verdiğimiz, Elazığ’ın dar sokaklarındaki mücadeleyi hatırladım. Bizim ne zaman azme ve huzura ihtiyacımız olsa aklımıza her zaman Harput Kalesi gibi dimdik duran Elazığlı hemşehrilerimiz, gakgolarımız gelir. Her gördüğü yerde bizi kucaklayan, bir evladı gibi bağrına basan, Elazığ’ın o şefkatli anneleri, babaları gelir.”dedi.

Elazığ'da Evsiz Kimse Kalmayacak!

BANA “KARA MURAT” DİYE SESLENEN KIYMETLİ HEMŞEHRİLERİM….

Elazığ’dan övgüyle bahseden Bakan Kurum, “ Bana “Kara Murat” diye seslenen kıymetli hemşehrilerim. Allah tüm Elazığlı kardeşlerimizden razı olsun diyorum. İnşallah onların bir evladı olarak biz de Elazığ’ımız ve depremden etkilenen 11 ilimiz için aynı kararlılıkla çalışacağız. Nasıl Sivrice’de, Maden’de, Abdullahpaşa’da, Sürsürü’de, Rüstempaşa’da, Mustafapaşa’da kardeşlik şuuruyla koşturup vatandaşlarımıza sözler verdiysek 24 Ocak 2020 depreminde Elazığ’ımızda ilçelerde ve köylerde, merkezde 26 bin konutu söz verip kazandırdıysak ve bugün Elazığ’ın çehresini Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde baştan aşağı yenilediysek İnşallah aynı anlayışla Elazığ’ımızın bu ihtiyaçlarını giderecek, 6 Şubat depremleri sebebiyle yine burada hasar gören tüm konutlarımızın hızlı bir şekilde ihyasını gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

EVLERİNE GİRMEYEN HİÇBİR AFETZEDE VATANDAŞIMIZ KALMAYACAK

Bakan Kurum, 11 ilde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini 2025 yılı sonunda tüm konutların tamamlanacağını kaydederek, “Siz değerli kardeşlerimizden aldığımız güç ve azimle 11 ilimizi ayağa kaldırmak için gece gündüz, Valimizle, Milletvekillerimizle, Belediye Başkanlarımızla hep birlikte çalışıyoruz. 24 saat esasıyla gece gündüz ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. 1 saatin, 1 dakikanın bile kıymetli olduğu anlayışıyla çalışmamızı yapıyoruz. Şu ana kadar 11 ilimizde 283 bin konutumuzun inşaat süreci başlatılmıştır. 4 bin 500’e yakın köyümüzde yine köy evlerinin yapımı, kırsal kalkınmanın sağlanması ve oradaki özgün mimari doğrultusunda bakanlığımız konutların yapımı gerçekleştirilmektedir. Şu ana kadar 76 bin konutumuzun teslimini gerçekleştirdik. İnşallah yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz ve bu çerçevede her ay 25-30 bin konutun teslimiyle birlikte ailelerimiz evlerine kavuşana kadar durmadan duraksamadan çalışacağız. Kardeşlerimize verdiğimiz sözleri tutacağız. 2025 yılı sonuna kadar 11 ilde 6 Şubat depremleri sebebiyle evlerine girmeyen hiçbir afetzede vatandaşımız kalmayacak." İfadelerini kullandı.

Elazığ'da Evsiz Kimse Kalmayacak!

13 BİN 500 KONUTUMUZU EN KISA SÜREDE TAMAMLAYACAĞIZ 

Elazığ genelinde yapılan çalışmalara değinen Bakan Kurum, “ Elazığ özelinde 6 Şubat Asrın Felaketi’nde şu ana kadar 3 bin 93 yeni yuvamızı ve işyerimizi kurduk. Milletimizin duasını aldık. Devam eden 13 bin 500 konutumuzun inşa süreci ve orada Elazığ’ın, vatandaşlarımızın talepleri ve yapmış olduğumuz görüşmeler çerçevesinde hızlı bir şekilde devam etmektedir. İnşallah onları da en kısa sürede tamamlayacağız." Dedi.

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN UNSURUYLA HAREKET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Bakan Kurum, açıklamasının devamında,  "Sayın Cumhurbaşkanımız depremde, selde yangında, heyelanda milletimizin ihtiyaçlarını gidermek adına yapılması gereken tüm çalışmaları an be an takip etmektedir.  Zati halinin liderliği, ekip arkadaşlarıyla birlikte vatandaşlarımızın o ihtiyaçlarının giderilmesi anlayışı ve siyasetimizin merkezinde de her zaman insanımız oldu. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın unsuruyla hareket etmeye çalışıyoruz. Bu anlamada yardıma ihtiyacı olan, ihtiyaç sahibi ailelerimizin bizzat tespit etmek onların elini tutmak, onlara sımsıkı sarılmak bizim en asli vazifemizdir.”dedi.

ÜRETEN BİR ELAZIĞ’I HEP BİRLİKTE KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Bakan Kurum, 6 Şubat depremi sebebiyle yaşanılan sıkıntıların, hasarların hızlı bir şekilde  gireceklerini söyleyerek, “ 2025 yılında bölgemiz Harput Kalesi’nin o kudretiyle birlikte Gakgoşlarımızın üretiminin istihdamının Elazığ’ın bu bölge için, şehrimiz için yeni yatırımlarıyla birlikte sokaklarında annelerimizin huzur içinde gezdiği, çocuklarımızın o cıvıltılarının, gülümsememelerinin duyulduğu ve inşallah üreten bir Elazığ’ı hep birlikte kazandırmak için çalışacağız.  İnşallah 2025 Yılından sonra 100’lerce yıldır Harput Kalesi’nden yükselen o güzel selamlara Hatay’dan Habibi Necar Camii’nden minareleriyle birlikte cevap verilecek. Adıyaman Ulu Camii’nden cevap verilecek. Kahramanmaraş’ta o kahramanlık diyarlarının sergilendiği şehrimizden cevap verilecek. 11 il 2025 yılı sonunda inşallah bölgenin, ülkemizin cazibe merkezi olacaktır. 11 ilimiz yeniden Anadolu’nun en güçlü, en sarsılmaz yıldız şehirleri olacaktır. Biz bu anlayışla çalışacağız, mücadele edeceğiz.”dedi.

Elazığ'da Evsiz Kimse Kalmayacak!

RABBİM BİZİ VATANDAŞLARIMIZA, HEMŞERİLERİMİZE MAHÇUP ETMESİN

Bakan Kurum, 22 yıldır olduğu gibi sözlerinin tutmaya devam edeceklerine vurgu yaparak, “ Rabbim bizi vatandaşlarımıza, hemşerilerimize mahcup etmesin. Dün karalarımızı aldık, şimdi hep birlikte istişaremizi ettik. Yapılması gereken işleri hep beraber bir daha tartışma kararı alma fırsatımız oldu. Bugün de muhtarlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle şehrin ihtiyaçlarını dinlemek için bir aradayız. Ben huzurunuzda teşekkür ediyorum, birlik beraberliğiniz, bu kardeşliğiniz için teşekkür ediyorum. Milletimiz devletimize tam anlamıyla güvenmektedir. Liderimize Cumhurbaşkanımıza sonsuz güvenmektedir. Bizde milletimizin bu güvenini boşa çıkartmamak adına çalışacağız. Milletimize 22 yıldır olduğu gibi sözlerimizi tutmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bakan Kurum’dan Özgür Özel’e Cevap

Bakan Kurum açıklamalarının ardından ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisine yönelik ifadelerine de cevap verdi.

UĞRAŞIMIZDAN SAYIN ÖZGÜR ÖZEL RAHATSIZ OLMUŞ

Biz tekrar göreve geldiğimiz günden bu yana deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Tabi biz 14 milyon insanımızın yuvalarını 1 saniye bile erken vermeye çalışırken; sanırım bizim bu uğraşımızdan Sayın Özgür Özel rahatsız olmuş. Yine sordukları sorularda vatandaş yok, insan yok, depremzede kardeşlerimiz yok. Biz de, milletimiz de bu anlayışı çok iyi biliyor. Bunlar bal yapmayan arı gibidirler. Deprem bölgesinde yaraları sarmak adına yaptıkları hiçbir şey olmadığı gibi üstelik bu tür söylemleriyle bir de köstek oluyorlar. Biz bu anlayıştan bir fayda beklemiyoruz. Fakat en azından yapılan işlere, buradaki çalışmalara, emekçilere, ter döken kardeşlerimize bari mani olmasınlar.  Arkadaşlar, bizim gündemimiz belli. Sayın Özel’in yaptığı gibi gündelik polemiklerle meşgul olacak tek bir dakikamız bile yok.  Çünkü bizim her dakikamız milletimizi yeni yuvalarına kavuşturmak için son derece kıymetlidir. Sayın Özgür Özel’e bir kez daha hatırlatmak isterim ki; deprem konusu bizim nezdimizde siyaset malzemesi yapılacak bir konu değildir.”dedi

ÖZGÜR ÖZEL BİR ELAZIĞ’A GELSİN YENİ YUVALARINDA
OTURAN VATANDAŞLARIMIZI BİR ZİYARET ETSİN

Biz ne yaptığımızı, ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Zaten bunu milletimiz görüyor, biliyor. Sayın Özel’e tavsiyem; deprem bölgesini siyasetinize alet etmeyin. Artık milletimize, deprem bölgesine, depremzede kardeşlerimize faydalı olacak işleri gündeminize alın. Özgür Özel bir Elazığ’a gelsin şu yeni yuvalarında oturan vatandaşlarımızı bir ziyaret etsin. Vatandaşımızın çayını, çorbasını içsin. Bir kez olsun milletimizin mutluluğunu kendi mutlulukları bilsin. Bizim anahtar teslim törenlerimize gelsin. Depremzede kardeşlerimizin devletine, Cumhurbaşkanımıza olan güvenini ve gözlerindeki mutluluğu görsün. Biz deprem bölgesini, depremzede kardeşlerimizi gündelik siyasete, gündelik polemiklere asla ve asla alet ettirmeyeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme