Elazığ'da Hasarlı Bina Sayısı Yükseldi

Elazığ'da 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı bina sayısı 18'e yükseldi.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu başkanlığında, 5.9 büyüklüğündeki depremin etkilerinin değerlendirildiği "Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı" gerçekleştirildi.

Toplantıya Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AFAD Acil Yardım ve Altyapı Hasarları Daire Başkanı Ayhan Işık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Altan Özmen ile bölge ve il müdürleri katıldı.

Hasar Tespiti

Toplantı sonrası Elazığ Valiliği, ağır hasarlı bina sayısının 18'e yükseldiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "Şu ana kadar 865 yapı incelenmiş olup, 18 ağır hasarlı bina (15'i il merkezinde, 3'ü kırsal alanda) tespit edilmiştir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir." ifadesi yer aldı.

Yaralanmalar ve Tedavi Süreci

Açıklamada deprem sırasında yaşanan panik nedeniyle çeşitli nedenlerle yaralanan 126 vatandaş hastanelere başvurduğu, bunlardan 117'si ayakta tedavi edilerek taburcu edilirken, 9 kişi tedbir amaçlı hastanede gözetim altında tutulduğu bildirildi. 

Trafik Kazaları

Elazığ Valiliği deprem sonrası meydana gelen trafik yoğunluğu sonucunda 21 trafik kazası gerçekleştiğini bu kazalardan 12'si yaralanmalı, 9'u ise maddi hasarlı olarak kaydetti.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme