Elazığ'da İmamlar Okullarda Ders mi Verecek?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 'MEB'in adabımuaşeret dersini imamların vermesi için hazırlık yaptığı' iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Son günlerde Elazığ ve diğer bölgelerde, bazı basın yayın organlarında yer alan "MEB'in adabımuaşeret dersini imamların vermesi için hazırlık yaptığı" iddiaları geniş yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bu iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek konuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı. DMM, söz konusu iddiaların kamuoyunda yanlış anlamalara neden olduğunu ve bu konuda herhangi bir değişiklik veya hazırlık bulunmadığını vurguladı.

 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden Açıklama

 

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanan adabımuaşeret dersinin sadece öğretmenler tarafından verilebileceği ifade edildi. 20 Şubat 2014 tarihli ve 9 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı kararına göre, adabımuaşeret dersi, bakanlık tarafından belirlenen eğitimleri tamamlayan ve bu dersle ilgili sertifikası bulunan tüm alan öğretmenleri tarafından okutulmaktadır. Dolayısıyla, bu dersin imamlar tarafından verilmesi söz konusu değildir. Açıklamada, "Asılsız iddialara itibar etmeyiniz" çağrısında bulunuldu ve gerçek dışı haberlerin yayılmasının önüne geçilmesi gerektiği vurgulandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme