Elazığ'da İşsizler İçin Fırsat

Elazığ'da yurt dışı hayali kuranlara fırsat o ülkeden geldi.

Elazığ’da  yurt dışında çalışma hayalleri kuran binlerce insana iş fırsat Almanya'dan geldi. Almanya, 2 milyon işçi alımı için düğmeye bastı. Almanya’nın hangi meslek gruplarını alacağı açıklandı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da gençlik gelecekle ilgili umutlarını yurt dışına çıkma hayali ile süslüyor. Peki, Almanya işçi alımı başvuruları ne zaman, şartları belli oldu mu? İşte, ayrıntılar..

BAŞVURULARI ALMAYA BAŞLIYOR

 Almanya Mavi Kart ve Fırsat Kartı adlı iki yeni göçmenlik programı için başvuruları almaya başlıyor. Almanya’da yürürlüğe konulan yeni Kalifiye Göç Kanunu adından da anlaşılacağı üzere işgücü göçünü de teşvik etmeyi hedefliyor. 2012 yılının Ağustos ayında yürürlüğe giren Kalifiye Göç Kanunu ile kapsamı genişletilen Avrupa Birliği Mavi Kart adlı uygulama, ilk başta 90 günlük bir serbest dolaşım süresi tanıyor. Bu yolla istihdam edilmek isteyen kalifiye elemanların girecekleri işte en az 39 bin 682 euro yıllık gelir elde etmeleri de gerekiyor.

ELAZIĞ’DA İŞSİZLER İÇİN FIRSAT

Yeni göç yasası ile birlikte hali hazırda mevcut olan yüksek lisans derecesine sahip yabancı veya uzmanların Almanya’ya gelmesine imkan sağlamakta olacak olan ve yaklaşık 11 yıldır da yürürlükte bulunun AB Mavi Kart düzenlemesinin kapsamı, 1 Kasım itibariyle genişletildi. Bunun yanı sıra hayata geçirilmesi planlanan yeni fırsat kapsamında iş arama olanakları da artırılacak.

İŞÇİ ALIMI İÇİN ARANAN MESLEKLER NELER?

İş gücü ihtiyacı olan meslek grupları da ayrıca açıklandı. Buna göre, diş hekimleri, veterinerler, eczacılar, çocuk bakımı veya sağlık sektöründe hizmet sunacak yöneticiler, mal üretimi, madencilik, inşaat ve lojistik alanlarında yöneticilik, enformasyon ve iletişim teknolojisi alanında yöneticilik, akademik düzeyde yüksek öğrenim gören hemşire ve doğum yardım uzmanları, okul ve okul dışı eğitim alanında istihdam edilecek eğitimciler alınacak.

MAVİ KART NEDİR?

AB Mavi Kart veya İngilizce adıyla EU Blue Card, AB dışından gelen akademisyenler için bir oturum izni sağlayan bir dokümandır ve bir AB üyesi bir ülkede çalışma hakkı tanır. Söz konusu kartı alma koşulları arasında, bir akademik yüksek lisans derecesi ve belirli bir asgari brüt ücretle bir iş sözleşmesine sahip olmak yer alıyor. 1 Ağustos 2012 tarihinde, Almanya’da ilk kez AB Mavi Kart uygulaması yürürlüğe girmişti.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme