Elazığ'da İşverenlere Yeni Uygulama!

İŞKUR'un Elazığ'ında yer aldığı 81 ilde yeni 'Aday Havuz Sistemi' sayesinde işverenler, ilan açmadan nitelikli adayları filtreleyerek görüntüleyebilecek ve İŞKUR aracılığıyla iletişime geçebilecek.

İŞKUR tarafından yapılan duyuruya göre, Elazığ’da dahil 81 ilde işverenler için yeni bir uygulama devreye alındı. Bu sistem, iş ilanı yayınlanmadan ihtiyaç duyulan niteliklerdeki kişilerin "Aday Havuz Sistemi" üzerinden görüntülenmesini mümkün kılacak.

Yeni uygulama, işverenlerin zaman ve emek tasarrufu sağlamalarına yardımcı olurken, iş arayanlar için de daha uygun iş fırsatlarıyla eşleşme imkânı sunacak.

İşverenler sisteme giriş yaparak, filtreleme seçenekleri sayesinde meslek, eğitim durumu, sertifikalar, yabancı dil bilgisi, yaş ve çalışılacak il gibi kriterlere göre kaç adayın sisteme kayıtlı olduğunu görebilecek.

-AYLIK 1000 ADAY ARAMA HAKKI

Adayların öz geçmişlerinde yer alan nitelik ve beceriler, Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na uygun olarak görüntülenebilecek, ancak kişisel bilgiler bu kapsamda yer almayacak. İşverenler, aylık 1000 adaya kadar arama yapma hakkına sahip olacak.

İşverenler, beğendikleri adayları meslek bazlı havuzlara ekleyebilecek ve bu adaylarla İŞKUR aracılığıyla iletişim kurabilecek. Adaylar, seçildiklerine dair bir mesaj aldıktan sonra işverenin iletişim bilgilerine erişim sağlanacak ve tarafların uygun bulması halinde iletişim kurulabilecek. Ayrıca, işverenler ve iş arayanların danışmanlarına bilgilendirme e-postası gönderilecek.

İŞKUR'a kayıtlı olmayan işverenler de sisteme giriş yaparak, özel istihdam bürosu statüsünde olmadan arama yapabilecek ve kriterlere uygun kaç iş arayan olduğunu görebilecekler. Ancak, adayların bilgilerini ayrıntılı olarak görmek ve havuz oluşturma özelliklerinden sadece İŞKUR'a kayıtlı işverenler yararlanabilecek.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme