Elazığ'da Kapanan Köy Yolları Var mı?

Elazığ'da beklenen kar yağışı yüksek kesimlerde etkili olurken, Elazığ İl Özel İdaresi ekipleri sahaya çıktı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, kış mevsiminde Elazığ ve ilçelere bağlı köy ve mezralarda yaşayan vatandaşların ulaşımda sorun yaşamaması için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, Kış şartlarında yürütülecek çalışmalar hakkında  Günışığı Gazetesi Haber Müdürü Gülçin Turgut’a açıklamalarda bulundu. Genel Sekreter Ali Şiş, yoğun kar yağışının neden olabileceği olumsuzlukların bertaraf edilmesi ve vatandaşların hiçbir şekilde mağduriyet yaşamaması noktasında İl Özel İdaresinin ekipman ve araçlarının 7 gün 24 saat esasına göre çalışacak şekilde tam donanımlı bir şekilde hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti. Ali Şiş, İlçelerde yüksek kesimlerde kar yağışı olduğunu ancak şuana kapanan köy yolu olmadığını da belirtti.

80 ARAÇ 166 PERSONEL

Genel Sekreteri Ali Şiş, köy ve mezralarda yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için 80 iş makinası ve 166 personel ile kış boyunca il ve ilçelerdeki tüm köy yollarının açık kalması için çalışacaklarını söyledi.

Elazığ'da Kapanan Köy Yolları Var mı?

İL ÖZEL İDARESİ KIŞA HAZIR

Kış tedbirleri kapsamında tüm araçlarının bakım ve onarımlarını tamamlayarak kışa hazır hale getirildiğini kaydeden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, “Yüksek kesimlerde kar yağışıyla başladı. Kapanan yolumuz olmadı ama Sivrice, Karakoçan, Palu ve Maden’de yüksek kesimlerde kar yağışı oldu. Araçlarımız hazır. Bugünden sonra havanın açmasını bekliyoruz.  Bu ekstra bir kar yağışıydı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi karla mücadeleyi devam ettireceğiz.” dedi.

AKSATMADAN YÜRÜTECEĞİZ

 Köylerin olumsuzluk yaşamasına izin vermeyeceklerini belirten Genel Sekreter Ali Şiş,“547 köy, 711 mezra, merkez dahil 11 ilçe karla mücadelemizi devam ettireceğiz. Gece gündüz demeden vatandaşlarımıza bu güzel hizmeti sunacağız. Yılın 12 ayında da hizmet vermeye devem edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme