Elazığ'da Mevlid-i Nebi Haftası Programı Düzenlendi

Elazığ'da, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümünün kutlandığı Mevlid-i Nebi Haftasında 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' konulu bir program düzenlendi.

Elazığ Belediyesi ve Elazığ Müftülüğü iş birliğiyle, Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programa Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Elazığ Müftüsü İrfan Üstündağ, Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Alaattin Meydanoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Kur’an-ı Kerim'in insanlık için bir kurtuluş reçetesi olarak indirildiğini, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in de insanlık için bir yol gösterici olarak yaratıldığını ifade ederek, “Biz Müslümanların bu iki ana kaynağı dikkate alarak yolumuzu, yaşantımızı bununla idrak ederek yaşamamız lazım. Hayatımızı bizim için önder olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in, şahsiyetiyle şahsiyetlendirmeyi Cenab-ı Allah bize de sizlere de nasip etsin. Böylesine hayırlı bir günün dünyada özellikle Müslüman aleminde, Filistin'de, Gazze'de yapılan zulmün son bulmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.” dedi.

Elazığ'da Mevlid-i Nebi Haftası Programı Düzenlendi

Mevlid-i Şerîf’in okunmasının ardından konuşan Elazığ Müftüsü İrfan Üstündağ, Mevlid-i Nebi Haftası'nda bu yıl Hz. Muhammed'in şahsiyeti konusunun işlendiğini ifade ederek, “Peygamber Efendimiz her şeyden önce kendisi büyük bir şahsiyettir. O’nu, yüce Allahu Teala yetiştirdi, Efendimizi Kur'an-ı Kerim yetiştirdi. Peygamber Efendimiz kendisi yüce bir şahsiyet olduğu gibi yüksek şahsiyete sahip insanlar yetiştirmiştir. Peygamber Efendimiz kendisi yüce bir şahsiyet olduğu gibi yüce şahsiyetleri yetiştirecek metotları da bilmiştir.

Bugün bizler anne babalar olarak eğitimciler olarak gençleri, çocukları yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu yetiştirme ameliyesi içerisinde bazen başarıya ulaşamıyoruz. Çok gayret ediyoruz ama sonuca ulaşamıyoruz. Öyleyse burada bir metot eksikliği var. İşte bu metodun güzelliği de Peygamber Efendimiz de var. İnsan nasıl yetiştirilir. Peygamberi metot diyoruz. Bir yandan güzel karakter olmaya çalışırken diğer yandan da Efendimizin bu güzel metotlarını, Nebevi metodunu eğitim-öğretim ameliyemiz içerisinde kullanmamız gerekiyor. Yüce Mevlam yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in ve Efendimizin sünnetinin öngörmüş olduğu şekilde karakter, şahsiyet sahibi olmayı bizlere nasip eylesin. Gençlerimizin, çocuklarımızın da böyle olmasını inşallah bizlere nasip eylesin.” diye konuştu.

Edilen duaları ardından programda Elazığ Belediyesi Tasavvuf Ekibi tarafından muhteşem bir ilahi dinletisi sunuldu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme