Elazığ'da Önemli Bir Adım Daha!

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Elazığ'ın tarımsal kalkınma sürecinde önemli bir adım daha atıldığını duyurdu.

Devlet Su İşleri (DSİ) aracılığıyla gerçekleştirilecek arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme çalışmaları, Elazığ Merkez ve Karakoçan ilçelerinde hayata geçecek.

Elazığ Merkez’de 5000 Hektarlık Arazi Düzenlemesi

Milletvekili Keleş, Resmi Gazete’de yayımlanan 10 Ekim 2024 tarihli 32688 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Elazığ Merkez ilçesinde toplam 4783 hektar alanda drenaj tahliye kanalları yapımına, yaklaşık 5000 hektar alanda ise arazi toplulaştırma çalışmalarına başlanacağını belirtti. Bu çalışmaların, Dallıca, Dambüyük, Fatmalı, Koruköy, Muratçık ve Pirinççi köylerinde uygulanacağını ifade eden Keleş, bu düzenlemeler sayesinde bölgede su seviyesinin yükselmesinden kaynaklı drenaj problemlerinin çözüme kavuşacağını vurguladı.

Karakoçan’da 2200 Hektar İçin Modern Tarım Adımı

Aynı kararname kapsamında Karakoçan ilçesine bağlı Yeniköy, Yenice, Kulubaba, Ağamezrası, Karşıyaka, Kalecik, Karapınar, Tekardıç Tepe Mahallesi ve Yeni Mahalle’de yaklaşık 2200 hektar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları yapılacak. Bu çalışmalarla, tarım işletmelerinin sahip olduğu küçük, parçalı ve dağınık araziler modern tarım işletmeciliğine uygun şekilde yeniden düzenlenecek. Böylece, daha az zaman, iş gücü ve sermaye kullanımıyla verimlilik artırılacak, tarımda sürdürülebilirlik sağlanacak.

“Elazığ’ımıza Hayırlı Olsun”

Milletvekili Keleş, yapılan bu çalışmaların Elazığ’ın tarımsal üretimine büyük katkı sunacağını belirterek şu ifadelerde bulundu:

“Çiftçilerimizin emeğine güç katmak, tarımsal üretimi artırmak için çok önemli bir adım daha atılmış durumda. Elazığ Merkez ve Karakoçan ilçelerimizde hayata geçecek bu proje ile modern tarım teknikleriyle daha verimli ve düzenli tarım alanları oluşturulacaktır. Bu kararın ilimize, köylerimize ve kıymetli hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, projede emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.” Dedi

Milletvekili Keleş, Elazığ’ın tarımsal potansiyelinin bu projeyle daha da güçleneceğine dikkat çekerek, Elazığ’ın her bir karış toprağı için çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini belirtti.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme