• Haberler
  • Genel
  • Elazığ'da Tümden Değişiyor: 81 İlde Geçerli Olacak

Elazığ'da Tümden Değişiyor: 81 İlde Geçerli Olacak

Tek bir kartı tüm Türkiye'de kullanabileceğiniz uygulamanın detayları yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Elazığ dâhil 81 ilde kent içi toplu ulaşım araçlarında yeni sisteme geçiliyor. PTT Genel Müdürü Hakan Gülten toplu ulaşım kartlarında yapılacak değişimle ilgili bilgiler verdi.

PTT'nin öncülüğünde hayata geçirilen Türkiye Kart projesi, 81 ilden farklı toplu taşıma kartlarını tek bir çatı altında birleştirerek vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

2024'ün ilk yarısında PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten tarafından duyurulan bu yeni uygulama, Türkiye'nin büyük bir bölümünü kapsayacak ve yakın gelecekte tüm ülkeye yayılacak. Türkiye Kart, sadece tek bir kartla farklı şehirlerde farklı toplu taşıma araçlarına binmenin rahatlığını sunmakla kalmayacak, aynı zamanda birçok avantaj da getirecek.

GÜLTEN: TÜRKİYE KART, ÜLKE EKONOMİSİNE DE FAYDALI OLACAK

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten Konya’da Türkiye Kart’ın kullanıldığına dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu, ‘Şu an Rize ile anlaşma yaptık, ilerleyen dönemde Kayseri’de de geçerli olacak. Dolayısıyla vatandaşlarımız bir ilden diğerine gittiğinde kendi indirim tarifelerinden faydalanabilmek için yeni bir kart çıkartma ihtiyacı duymayacak. Türkiye Kart, ülke ekonomisine de faydalı olacak. İl sayısı arttıkça umarım tüm vatandaşlarımızın cebinde bir Türkiye Kart olacak’
Türkiye Kart’ın yayılmasında belediyelerin de etkili olduğunu vurgulayan Gülten, ‘Belediyelerimiz bu konuya destek verdikleri sürece Türkiye Kart entegrasyon süreci bir yıl içinde tamamlanıyor. Çoğu belediyelerimizle görüşmelerimize başladık. Türkiye Kart uygulamasının 2024 yılı sonu itibarıyla Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlasını kapsamasını hedefliyoruz. Sonraki yıl da ülkenin tamamına yayılmasını öngörüyoruz’ dedi.

Kredi kartlarına da Türkiye Kart özelliği verilebildiğine dikkat çeken Gülten, bu projenin dünyada örneği bulunmayan bir teknoloji olduğunu söyledi. Gülten, Türkiye Kart ekosisteminin karekod ve cep telefonuyla ödemeleri de desteklediğini sözlerine ekledi.

Elazığ dâhil 81 ilde hayata geçecek yeni düzenlemenin, 2024 yılının sonuna kadar ülke genelindeki kişilerin yüzde 50’sine erişmesi bekleniyor. Gülten, gelecek yıl 81 ilin tamamında bu yeni sistemin hayata geçirileceğini belirtti.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme