Elazığ DEVA'dan Sert Tepki

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Fetih Ahmet BİÇER, 'Yeni Doğan Çetesi' konusunda sert açıklamalar yaptı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun olaylar olduğu sırada İstanbul İl Sağlık Müdürü olduğunu hatırlatan Biçer, Sağlık Bakanı’na seslendi. “İstanbul’da söz konusu bebek katili Yenidoğan Çetesi milyarlarca parayı SGK’dan adı geçen hastanelere aktarırken, bu ülkenin geleceği olacak bebeklerimiz öldürülürken siz İstanbul İl Sağlık Müdürü’ydünüz. iki gün önce ‘sağlık emin ellerde’ açıklamasını nasıl yaptınız!? Derhal istifa edin!” dedi.

OLAY BAĞIRA BAĞIRA GELMİŞ: ÖZEL HASTANELER DENETLENMİYOR”

Biçer, şikayet olmadan da tespit edilebilir bir suç zincirinden söz edildiğini belirti. Biçer, ayrıca Türkiye’de bakanların dahi özel hastaneleri olduğunu hatırlatarak “Özel hastaneler denetlenemiyor! Denetlenmeyen bu hastaneler bakanlığın devlet hastanelerine uyguladığı prosedürlerden de uzak. Olay bağıra bağıra gelmiş, SGK ödemeleri adı geçen bu özel hastanelere oluk oluk akmış!” dedi.

ŞİKAYET OLMADAN TESPİT EDİLMEMESİ İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN SORUMSUZLUĞU

“SGK ödemeleri hep aynı hastanelere akmış! Neden soruşturma açılmamış, Sayın Memişoğlu il sağlık müdürüyken nasıl bunları görememiş, takip edememiş, anlatsın!” dedi.
Her ay İl Sağlık Müdürlüğü’ne düzenli istatistikler gittiğini, doğumlarla yeni doğan yoğun bakımı işleyişindeki tablonun burada ortaya çıktığını anlatan Biçer; “İnsanların kanser ilaçlarını “pahalı” diye ödemeyen SGK, nasıl olur da yeni doğan yığılmasına dikkat etmez, milyarlar akarken bunu göz ardı eder?” diye sordu.

TÜM ÜLKEDE SGK ÖDEMELERİNİ KALEM KALEM İNCELEYİP HALKA AÇIKLAYIN!

Tüm ülkede kalem kalem SGK ödemelerinin hangi özel hastanelerine ne kadar ve ne sıklıkla yatırıldığının tespiti ve gerekirse acilen soruşturmaları başlatılması gerektiğini belirterek; “Bu çetenin sadece İstanbul’la sınırlı olmadığını ya da başka çeteler olmadığını bilmiyoruz! SGK konusundaki tespitlerin ivedilikle tüm il ve ilçelerde tek tek yapılması için talepte bulunuyoruz” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme