Elazığ'ın Beklediği Bir Proje Tamamladı

Elazığ Şehirler Arası Otobüs Terminal Binası çok yakında hizmete sunulacak.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın, Şehre vizyon katacak projeleri arasında yer alan yeni şehirlerarası otobüs terminali çok yakında hizmete açılacak.  

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları sosyal medya hesaplarından otobüs terminalini yayınladığı video ile paylaşarak, “Şehrimizin geleceğine yönelik büyük yatırımlarımızdan biri daha hayata geçti” dedi.

ŞEHRE KATKI SAĞLAYACAK

Güney Çevre Yolu üzerinde yaklaşık 15 bin metrekare alanda yapılan yeni terminal binası bünyesinde; 42 adet bilet gişesi, 18 adet dükkân, 2 adet restoran-kafe, büfe, mescitler, 49 adet peron, şoför dinlenme odaları ve çocuk oyun alanlarını barındırarak sadece ulaşım alanında değil turizm noktasında da şehre katkı sağlayacak.

YENİ OTOBÜS TERMİNALİ

Yeni terminal yerleşkesindeki 5 bin metrekarelik alan, koruluk olarak düzenleniyor. Karaçam, sedir, ladin, süs elması ve çınar türlerindeki ağaçların dikiminin yapıldığı koruluk alanda kameriyeler ve yürüyüş yolları yer alıyor. Yine terminal yerleşkesinde 3 bin metrekarelik alana ise bir yaşam alanı statüsü kazandırılıyor. Süs eriği, çınar, ıhlamur, helezonik selvi ve leylandi türlerindeki ağaçların dikiminin yapıldığı yaşam alanında kameriyeler, oturma alanları, oyun grupları ve yürüyüş yolları da mevcut.

Bakmadan Geçme