• Haberler
  • Spor
  • Elazığ'ın Gelini Paris'te Fırtına Gibi Esiyor

Elazığ'ın Gelini Paris'te Fırtına Gibi Esiyor

Balıkesir Üniversitesi'nde Akademisyen Olarak Görev Yapan Elazığlı Hemşehrimiz Harun Kahraman'ın Eşi Milli Boksör Esra Yıldız Kahraman, Paris 2024 Olimpiyatlarında 57 Kiloda Adını Yarı Finale Yazdırarak Bronz Madalyayı Şimdiden Garantiledi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda boks branşında kadınlar 57 kiloda son çeyrek final müsabakaları yapıldı.
North Paris Arena'daki organizasyonda Esra Yıldız Kahraman, Brezilyalı Jucielen Cerqueira Romeu ile karşılaştı.

Balıkesir Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapan Elazığlı hemşehrimiz Harun Kahraman’ın eşi olan 57 kilo boksörümüz Esra Yıldız Kahraman, çeyrek finaldeki rakibi Brezilyalı Jucielen Cerqueira Romeu karşısında ilk raundu 5-0 kazanırken, 2. Raundu 4-1 kaybetti. Son rauntta üstünlüğü tekrar eline alan Esra Yıldız Kahraman, müsabakadan 4-1'lik galibiyetle ayrılarak adını yarı finale yazdırdı.

Geçtiğimiz yıl hem Balıkesir’de, hem de Elazığ’da yaptıkları düğünle evlenen Esra-Harun Kahraman çifti; Balıkesir’de yaşıyor.
Çeyrek final maçının ardından TRT’ye konuşan Esra Yıldız kahraman; eşi ve aynı zamanda antrenörü olan Harun Kahraman’dan övgüyle bahsederken, "Benim kendime inanmam gerçekten çok uzun zaman aldı. Ben kendime inanmazken bile eşim bana inandı. İyi ki hayatımda. O olmasaydı şu an burada olamazdım. Onu çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

Olimpiyat madalyasını garantileyen Esra Yıldız Kahraman, 7 Ağustos Çarşamba TSİ 22.30'da Tayvanlı boksör Lin Yu Ting ile finale yükselme maçına çıkacak.
Elazığ’ın gelini Esra Yıldız Kahraman; madalyayı garantiledi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme