Elazığ'lılar Dikkat!

Elazığ Valiliği, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü verilerine göre 21 Ocak Pazar ve 22 Ocak Pazartesi Günü Elazığ için Şiddetli Kuvvetli Yağış uyarısında bulundu.

Elazığ Valiliği, kentte 21 Ocak Pazar ve 22 Ocak Pazartesi kuvvetli yağışın etkili olmasının beklendiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, Elazığ’ın kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar beklendiği aktarıldı. Açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek sel, su baskını, ve çığ tehlikesi gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklama şöyle; “Elazığ’ın kuzey ve doğu kesimlerinde ( Ağın, Keban, Karakoçan, Kovancılar, Palu, Alacakaya, Arıcak) bu gece saatlerinden itibaren yağışların kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklenmektedir. Genellikle yağmur, 1200 m üzeri rakımlı kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) olacağı tahmin edilmektedir.

Beklendiği Yer: Elazığ’ın kuzey ve doğu kesimlerinde (Ağın, Keban, Karakoçan, Kovancılar, Palu, Alacakaya, Arıcak) Başlama-Bitiş Zamanı 21.01.2024 00:00 - 22.01.2024 15:00 TSİ Hadisenin Şiddeti Kuvvetli Yağış Oluşması Muhtemel Riskler Ulaşımda aksamalar, sel, su baskını ve çığ tehlikesi gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Alınabilir Önlemler Oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. Ulaşımda aksamalar, sel, su baskını ve çığ tehlikesi gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme