Elazığ Neyle Ünlü?

Doğu Anadolu Bölgesinin güzide şehirlerinden biri olan Elazığ tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlüdür. Peki Elazığ'ın neyi meşhur, yöresel yemekleri, en ünlü yiyecekleri ve mutfak kültürünü sizler için derledik.

Verimli toprakları sayesinde zengin bir tarım potansiyeline sahiptir olan Elazığ aynı zamanda yerüstü ve yeraltı kaynakları bakımından da zengin olmaktadır. Elazığ’da bulunan Keban Baraj Gölü Türkiye’nin en büyük yapay gölüdür. Keban baraj gölünde elektrik üretiminin yanısıra su avcılığı yapılmakta ve balık üretimi de gerçekleştirilmektedir. Keban baraj barajı aynı zamanda Enerji açısından Türkiye’nin ilk büyük yatırımlarındandır. Elazığ’ın doğal güzellileri arasında, Harput Kalesi ve Antik Kenti, Elazığ Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi, Hazar Gölü, Hazarbaba Kayak Merkezi, Golan Kaplıcaları, Kara Leylek Kanyonu, Saklıkapı kanyonu, Keban Barajı Gölü Ve Çırçır Şelalesi, yer almaktadır.

YİYECEKLERİ

Eşsiz tatlara olan Elazığ’ın meşhur lezzetlerini sizler için derledik..

ORCİK

GÖMBE (KÖMBE)

HARPUT ÇORBASI

SIRIN

HARPUT KÖFTE

PALU TAVA

DOLANGER TATLISI

PATİLE

AĞIN’DAN AĞIN LEBLEBİSİ

BADEM ŞEKERİ
Alınabilecek Hediyelikler
Elazığ'ın, yöresel birçok hediyelik eşyası vardır. Bu hediyelikler, Elazığ’ın kültürel mirasını yansıtan eşyalardır. Halılar, yöresel dokumalar, el işi ürünleri şehrin eşsiz güzelliklerini ölümsüzleştiriyor.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme