• Haberler
  • Genel
  • Elazığ Valiliği Uyardı Son Günleri Geliyor!

Elazığ Valiliği Uyardı Son Günleri Geliyor!

Elazığ Valiliği, 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi gerektiğini hatırlatarak vatandaşları uyardı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, eski tip sürücü belgelerini yenilemeyenlerin ehliyetleri 1 Ocak 2025 itibarıyla geçersiz olacak.

Valilik, sürücülerin mağduriyet yaşamamaları için başvurularını bir an önce yapmalarını tavsiye etti. Yeni çipli ehliyetler, daha güvenli ve uluslararası standartlara uygun olarak düzenlenmiş olup, sürücülere birçok kolaylık sağlıyor.

Elazığ Valiliği tarafından  sosyal medyadan yapılan duyuruda, "2016 yılı öncesinde alınan sürücü belgelerinin değişim süresi 31.12.2024 tarihinde sona erecektir. Vatandaşlarımızın yıl sonu yoğunluğu göz önünde bulundurarak, sürücü belgesi değişim işlemlerini son tarihe bırakmadan bir an önce yapmaları önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, yeni kimyozgatlik kartı almamış olan vatandaşların, kamu ve özel kuruluşlardan daha hızlı hizmet alabilmeleri için eski nüfus cüzdanlarını yeni kimlik kartı ile değiştirmeleri gerektiği belirtildi.

Son başvuru tarihine kadar eski tip ehliyet ve kimlikleri yenileyerek bu işlemleri ücretsiz gerçekleştirmek mümkün. Sonrasında ise normal harç tarifesi uygulanacak. Elazığ  Valiliği, olası yoğunluk ve sorunların önüne geçmek için başvuruların bir an önce yapılmasını tavsiye ediyor.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme