Elazığlılar Bu Festival Kaçmaz

Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı 25-28 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını söyleyen, Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, Baskil kayısının eşi benzeri olmadığını festivalle tüm dünyaya duyurma noktasında çok önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı’nın bu yıl ilk defa düzenleneceğini söylerken, festivalde paneller, çalıştaylar, yarışmalar, çocukların için eğlenceli oyunlar ve konserler olacağını kaydetti.

Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, basın toplantısı düzenledi.  Başkan Turus, toplantıda 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yapılan hizmetleri anlattı. Vatandaşların mutluluklarında ve üzüntülerinde yanlarında olmaya önem verdiklerini belirten Başkan Turus, hafta sonlarını köy ziyaretleri ile geçirerek köylülerin taleplerini yerinde dinlediklerini söyledi. Ayrıca düzenlenecek olan Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Turus, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle gerçekleştirilen bu organizasyonlarla modern turizmin imaj oluşturmasını hedeflediklerini kaydetti.

BASIN, TOPLUMUN SESİ, GÖZÜ VE VİCDANIDIR

Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus,  24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle  basın bayramını kutlayarak sözlerine başlayan “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en kalbi en içten duygularımla kutluyorum. Basın, toplumun sesi, gözü ve vicdanıdır. Kamuoyunu aydınlatmak ve doğru bilgi akışını sağlamak adına büyük bir sorumluluğu üstlenmektesiniz. Doğru haber alma hakkı, demokratik bir toplumun vazgeçilmez unsurlarından biridir ve bu hakkın güvence altında olduğu bir ortamda yaşamak hepimizin en temel hakkıdır. Bizlerin çalışmalarını aziz hemşehrilerimize duyurma noktasında emeklerinizin hakkı ödenmez.”dedi.

5 YIL BOYUNCA BU HASSASİYETLE GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ

Göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları hizmetlere değinen, Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, “Bizler göreve geldiğimiz ilk günden bugüne her zaman basın mensuplarını önemsemiş ve basının gücünü bilerek hareket etmişizdir. 5 yıl boyunca da bu hassasiyetle görevimizi yerine getireceğiz. Yaklaşık 3 ay boyunca yapmış olduğumuz çalışmalardan başlıkları sizlerle paylaşmak istiyorum.”dedi.

YAPILAN HİZMETLER…

Başkan Turus öğrencilere ücretsiz taşıma hizmeti sunduklarını, 1 Mayıs işçi bayramı dolayısıyla çalışan işçilere plaket  verdiklerini kaydederken, “Vefa ziyaretleri kapsamından geçmiş dönem Baskil belediye başkanlarımızı ziyaret ederek sürekli dirsek temasında bulunma.”dedi.

EĞİTİM ALANI…

Eğitim alanında da desteklerinin olduğunu kaydeden Başkan Turus, “Eğitim destekleri kapsamında ilçemizdeki öğrencilerimize yaz tatiline girmeden önce kitap seti hediye etmek. Özellikle sınava hazırlanan öğrencilerimize destek sağlamak amacıyla ilçemizde bulunan kütüphanenin geç saatlere kadar açık kalmasını sağlayarak Baskil’de öğrencilerimizin eğitimdeki başarılarının artmasını sağlamak.”şeklinde konuştu.

Elazığlılar Bu Festival Kaçmaz

HEMŞEHRİLERİMİZİN ÖNERİLERİNİ VE FİKİRLERİNİ DİNLİYORUZ

Başkan Turus, Baskil’de vatandaşların, yaz akşamları ailecek oturabilecekleri çay bahçesini hizmete sunduklarını söylerken, “Seçim dönemi hemşehrilerimize vermiş olduğumuz söz kapsında Belediyemiz bünyesinde Ar-Ge Ekibi kurarak her ay düzenli olarak hemşehrilerimizi evlerinde ziyaret ederek bir taleplerinin olup olmadığını önerilerini ve fikirlerini dinliyoruz. “dedi.

 Mustafa Demirel Mahallesi Karayeller Mezrasının çok uzun süredir devam eden su sorununu çözdüklerini belirten Başkan Turus, “Ormanlarımıza sahip çıkmak ve hemşehrilerimizin duyarlılıklarını arttırmak amacıyla belediye ekiplerimiz ile birlikte orman temizliği yaptık.”ifadelerini kullandı.

PROJELERİMİZ İÇİN GÖRÜŞMELER SAĞLADIK

Projeler  için görüşmeler sağladıklarını dile getiren Başkan Turus, “Yaklaşık 3 ay gibi kısa sürede göreve gelir gelmez makama geçip oturmak yerine başta Ankara olmak üzere il dışı ziyaretleri gerçekleştirerek çeşitli temalarda bulunarak ilçemiz için yatırım ve yapmayı planladığımız projelerimiz için görüşmeler sağladık.”diye konuştu.

YOL ÇALIŞMALARI…

Cadde ve sokaklarda yol çalışmaları yaptıklarını söyleyen Başkan Turus,  “İlçemizde gerçekleşen doğalgaz çalışmasından dolayı bozulan cadde ve sokaklarda yol çalışması.  Yaz ayları nedeniyle sinek ve haşara ile mücadele kapsamında ilaçlama çalışmaları.” dedi.

HEMŞEHRİLERİMİZİN YANLARINDA OLMAYA ÖNEM VERİYORUM

Başkan Turus, açıklamasının devamında, “Hemşehrilerimizin mutluluklarında ve üzüntülerinde yanlarında olmaya çok büyük önem veriyorum. Düğün ve taziyelerde mutlaka bulunuyorum.”dedi.

TAKIMLARIMIZI MAÇLARDA YALNIZ BIRAKMIYORUZ

İlçede futbola da önem verdiğini belirten Başkan Turus, “Baskilimizin iki değerli futbol takımı var, onların hak ettiği yere gelmesini istiyorum bunun için var gücümüzle çalışıyor takımlarımızı maçlarda yalnız bırakmıyoruz.”dedi.

SIKINTILARI YERİNDE DİNLİYORUZ

Başkan Turus, köy ziyaretlerinde gerçekleştirdiğini dile getirerek, “Hafta sonlarımızı da köy ziyaretleri ile geçiriyor, köylülerimizi belediyeye kadar yormamak için talep ve sıkıntılarını yerinde dinliyoruz.”dedi.

FESTİVALİMİZ 25 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Festival hakkında da bilgiler veren Başkan Turus, “Kamuoyunun malumu üzere daha önce duyurduğumuz gibi festivalimiz; ‘25-28 Temmuz’ tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Festivalimizin detaylı etkinlik takvimini sizlerle paylaşmıştık. Festival kapsamında; paneller, çalıştaylar, yarışmalar, çocuklarımız için eğlenceli oyunlar ve konserler yer alacaktır.”dedi.

Festivalin Baskil’in kalkınmasına katkı sağlayacağına dikkat çeken Başkan Turus, “Festivalimizi düzenlerken, insanlar arasındaki kültür alışverişine katkıda bulunmayı, ilçemizin kalkınmasında ve Baskil Kayısımızın tanıtımına önemli katkılar sağlamayı amaçlamış bulunmaktayız. Kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle gerçekleştirilen bu organizasyonlarla modern turizmin imaj oluşturmasını hedeflemekteyiz.”şeklinde konuştu.  

HER YIL YAPILMASINA TEŞVİK OLACAĞINA İNANIYORUM

Baskil nüfusunu artırmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Turus, “İlçemize ziyareti artırma ve yaşama noktasındada hemşehrilerimizi teşvik ederek basmakalıp yargıları ortadan kaldırarak ilçe nüfusumuzu arttırmayı hedeflemekteyiz. Baskil kayısımızın eşi benzeri olmadığını tüm dünyaya duyurma noktasında çok önemli bir adım olduğunu düşünüyor, bu yıl ilki olan Baskil Kayısı Festivali ve Fuarının Gelenekselleşerek her yıl yapılmasına teşvik olacağına canı gönülden inanıyor, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.”diye konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme