Elazığspor'a 'Kaplan' Kaleci

Kadro planlaması konusunda yeni sezona sıkıntısız girmek isteyen bordo-beyazlı ekip, bu doğrultuda Adanaspor'un tecrübeli kalecisi Ferhat Kaplan'ı listesine aldı…

Dış Transferde bugüne kadar defans bölgesine Ali Keten, orta sahaya Yusuf Mert Tunç ve forvet mevkiine Muhammet Arslantaş’ı transfer eden Elazığspor’da transfer çalışmaları devam ediyor.

Orta saha, stoper, sağ kenar ve kaleci olmak üzere 4 oyuncuyla anlaşma zemini arayan Elazığspor’un kaleye tecrübeli Ferhat Kaplan’ı transfer etmek için uğraş verdiği öğrenildi…

Tecrübeli eldivenin Cumartesi günü Elazığ’a gelerek transfer komitesi ile son kez görüşüp bir aksilik çıkmaması halinde resmi imzayı atacağı öğrenildi.   

FERHAT KAPLAN SEZONU ADANASPOR’DA TAMAMLADI

17 Kasım 1989 İzmir doğumlu olan Ferhat Kaplan, futbola İzmir Metaspor’da başladı. Daha sonra Çanakkale Dardanelspor altyapısında futbol hayatına devam eden başarılı kaleci, 2006 yılında kulübüyle profesyonel sözleşme imzaladı. 4 yıl boyunca Çanakkale Dardanelspor forması giyen başarılı file bekçisi, 2008-2009 sezonunda kırmızı-beyazlı forma ile şampiyonluk yaşayarak 1. Lige çıkma sevinci yaşadı.  2011 yılına kadar altyapısında yetiştiği takımın formasını giymeye devam eden Ferhat Kaplan daha sonra o dönem Süper ligde mücadele eden Gençlerbirliği’ne transfer oldu.  4 sezon boyunca Başkent temsilcisinin formasını giyen tecrübeli file bekçisi 2016 yılında Antalyaspor’a transfer oldu. Antalyaspor’da 5 sezon forma giyen Ferhat Kaplan ardından 2021-2022 sezonunda Adana Demirspor’a, 2022-2023 sezonunda Giresunspor’a, 2023-2024 sezonunda ise Tuzlaspor’a transfer oldu.  Son olarak geçtiğimiz sezonun devre arasında 1. Lig takımlarından Adanaspor’a transfer olan tecrübeli kaleci, turuncu-beyazlı takımla 10 maça çıktı.

18 KEZ MİLLİ FORMAYI GİYDİ

32 kez millî takımlara çağrılan Ferhat Kaplan, 12 kez Türkiye U-18, 5 kez Türkiye U-19 ve 1 kez de Türkiye U-20 forması olmak üzere toplam 18 kez millî formayı giydi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme