• Haberler
  • Genel
  • Ercan, Büyük Olur Diyerek Deprem İçin Uyardı!

Ercan, Büyük Olur Diyerek Deprem İçin Uyardı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hayati değer taşıyan kırılma noktaları için tek tek uyaran Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yeni bir uyarı daha yaptı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Doğu Anadolu Fayı'yla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Fayın potansiyel tehlikesine dikkat çeken Ercan, 7 ve üzerinde büyüklükte bir deprem riski taşıdığını belirtti. Ercan, bu konuda yapılan uyarılarını paylaşarak, şu an için fayın gerildiğini ve beklemeye alındığını ifade etti.

"GERİLDİ GERİLDİ, DURDU! BEKLEMEDE..."

Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir süredir Türkiye'nin genelinde meydana gelen ufak büyüklükteki depremleri hatırlattı. Özellikle Anadolu topraklarını işaret eden Ercan, 7 ve üzerinde bir depremin mümkün olduğunu duyurdu.

Sosyal medya hesabından "Depremden önce depremcikler kudurur, sonra derin bir dinginlik başlar. Sonra da deprem vurur. Dinginlik ne kadar uzun sürerse deprem o kadar büyük olur. Anadolu gerildi gerildi, durdu. Beklemede...." ifadelerini kullanan uzman isim, Doğu Anadolu Fay Hattı'na dikkat çekti.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme