• Haberler
  • Genel
  • Eren: Yaz Spor Okullarımıza 22.606 Gencimiz Katıldı

Eren: Yaz Spor Okullarımıza 22.606 Gencimiz Katıldı

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün yaz aylarında ilimiz merkez ile ilçelerinde açtığı Yaz Spor Okullarına 22 bin 606 gencin katıldığı açıklandı.

Yetkililer Yaz spor Okullarının yanında Gençlik Merkezlerinde açılan kurslara da 3143 gencin katıldığı belirtildi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet eren, her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların yaz tatiline başlamasının ardından Elazığ Merkez ile 10 ilçesinde yaz spor okullarını açtıklarını belirterek şunları söyledi.

“Bu yıl da açtığımız Yaz spor Okullarına gerçekten çok büyük bir ilgi gösterildi.10 ilçemizde 45 tesiste açtığımız Yaz Spor Okullarında 234 uzmanımız 37 branşta açılan Yaz Spor Okullarına katılan 22 606 gencimize katıldıkları branşlarda kendilerini geliştirecek çalışmaları yaptırdılar.

Bizim amacımız ve hedefimiz gençlerimizi ilgi gösterdikleri branşlarda yeteneklerini geliştirmek, onların daha iyisini yapmalarını sağlayacak düzeye taşımak ve yeteneklerini geliştirerek ilimiz ve ülkemiz adına elit sporcular olmasını sağlamak.

Bunun içinde gerçekten büyük bir özveri ile yaz spor okullarına katılan gençlerimize ilgi gösterdikleri braşlarda eğitimler verildi.
Yaz aylarında gençlerimizin kötü alışkanlardan uzak tutulması, spor yapmaları ve kendilerini geliştirmeli adına yapılan çalışmalarımız sadece Yaz Spor Okulları ile sınırlı kalmamış, Gençlik Merkezlerimizde de kurslar açılmıştır.

Elazığ , Kovancılar, Palu, Yazıkonak ve Akçakiraz’da açtığımız 71 kursumuza 3143 gencimiz katılmış ve katıldıkları branşlarda eğitimleri verilmiştir. Böylece gençlerimizin ilgi alanlarında yeteneklerini geliştirmeleri sağlanmıştır. Bundan sonraki süreç içinde de bu tür etkinliklerimiz hız kesmeden devam edecektir. Bununda planlamasını yaptık.” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme