Erol, Ak Parti Milletvekillerini Eleştirirdi!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Ak Parti Elazığ Milletvekillerini eleştirerek, kendisinin Elazığ'ın sorunlarına daha hakim olduğunu söyledi.

CHP Milletvekili Gürsel Erol, canlı yayın konuğu olduğu bir TV programında yaptığı açıklamada;   Ak Parti Elazığ Milletvekillerini eleştirerek, devletin yapmakla yükümlü olduğu işleri, “Elazığ’a müjde” diyerek yayınlamalarının kendi görevleri olmadığına dikkat çekti.

Siyasetin Elazığ’da bir dönem tekelleştiğini ifade eden Erol, farklı partiden seçilen vekillerin Elazığ için zenginlik olduğunu söyleyerek, şu ifadelere ver verdi:

“ELAZIĞ’DA SİYASET TEKELLEŞMİŞTİ”

“Elazığ’da siyaset bir dönem tekelleşmişti. Tek partili siyasetin hâkim olduğu milletvekilliğinde herkes aynı şeyi konuşuyordu. Bu nedenle farklı bir görüşü anlamak mümkün olmuyordu, çünkü herkes aynı şeyi söylüyordu.

“FARKLI PARTİ VEKİLLERİ ELAZIĞ İÇİN ZENGİNLİK”

2018 yılında milletvekili olarak seçildim, 2023 yılında ise hem ben hem de Semih Bey milletvekili oldu. Allah var, kendisi de Elazığ’a lojistik merkezi kurulması için çağrıda bulundu. Bu, oldukça olumlu bir gelişme. Eğer bu çağrıyı sadece ben yapmış olsaydım, belki bu kadar anlamlı olmayacaktı. Ancak hem CHP milletvekili hem de MHP milletvekili aynı şeyi söylüyor. Bu, aslında şehrin zenginliği” dedi.

“FARKLI PARTİLERDEN MİLLETVEKİLLERİNİN OLMASI GÜZEL ÖRNEK”

Gürsel Erol, farklı düşüncelerden ve farklı partilerden milletvekillerinin seçilmesi, Elazığ’da şu anda yaşanılan en güzel örnek diyerek; ortak sorunlarda ortak duruş sergilemenin öneminden bahsetti.

“Eskiden bu tür bir birliktelik pek mümkün değildi” diyen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol; “Çünkü AK Parti’nin burada bir hâkimiyeti vardı. Elazığ’da 5 milletvekilinin tamamı AK Partili oluyordu” dedi.

Erol, devletin yapmakla yükümlü olduğu işleri Ak Parti Milletvekillerinin müjde diye paylaşmasını eleştirerek, milletvekilinin vereceği müjdenin bu olmaması gerektiği yönünde yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“NEREDEYSE MEMURUN ALDIĞI MAAŞI MÜJDELEYECEKLER”

“Şimdi ise farklı partilerden milletvekilleri olunca ortak bir yaklaşım geliştirme ihtiyacı doğuyor. Geçtiğimiz günlerde, AK Parti milletvekilleriyle sosyal medya üzerinden bir tartışmamız oldu. “Müjdeler olsun, Elazığ’a ATM geldi” demek bir milletvekilinin vereceği müjde olmamalı. Neredeyse “Memurlar maaş aldı” diye açıklama yapmadıkları kaldı.

“BİZ OLMASAK DA BU İŞLER ZATEN YAPILIR”

“ Elazığ İl Özel İdaresi, köylerde asfalt çalışmaları yapıyor. Bunu “köylerde çalışma var” diye açıklıyorlar. Oysa bu, devletin görevidir. Biz olsak da olmasak da bu işler zaten yapılır.”

“PERTEK KÖPRÜSÜNÜ YAPTIRABİLİYOR MUSUNUZ?”

Önemli olan mesele, Pertek Köprüsü’nü yaptırabiliyor muyuz? Milletvekilleri olarak 2025 yılının yatırım programına bu projeyi koyabiliyor muyuz? Siyasetin asıl işi budur. Devletin rutin işleriyle ilgili müjde vermek, siyasetçinin işi değildir” ifadelerini kullandı.

“ŞUAN ŞEHİRDE SİYASİ BİRLİKTELİK VAR”

Elazığ’ın deneyimli milletvekili olarak diğer vekilleri doğru yönlendirmeye çalıştığını belirten Erol;  “şehirde bir siyasi birliktelik var. Bu birlikteliğe yönelik, arkadaşlarımızın kendi siyaset planlamalarına göre farklı davranışlar sergilemesi hem doğal hem de anlaşılabilir.

“DİĞER VEKİLLERİ DOĞRU YÖNLENDİRMEYE ÇAIŞTIM”

“Bu ilin en deneyimli milletvekili olarak, çünkü dönem ve süre açısından diğer arkadaşlardan daha uzun yıllardır görevdeyim, arkadaşlarımızı her zaman doğru yönlendirmeye çalıştım. Ortak aklın oluşması, birlikte nasıl hareket edebileceğimiz ve bu kentin değerlerine nasıl katkı sağlayabileceğimiz konusunda her zaman olumlu yaklaştım. Bu tutumumu sürdürmeye de devam edeceğim.”

“SİYASETTE EDİNDİĞİM EN ÖNEMLİ DENEYİM KARŞIMDAKİNİ ANLAMAK OLDU”

“Siyasette edindiğim en önemli deneyim, karşımdaki insanı anlamak oldu. Eğer karşımda bir erkek varsa, onu bir baba olarak görürüm; eğer kadınsa, bir anne olarak görürüm. Bu anlayışa göre davranırım. Milletvekilliğinden önce, kişinin söylemlerinden ailesinin ve çocuklarının nasıl etkileneceğini düşünerek hareket ederim ve siyaset dilimi buna göre şekillendiririm” diye konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme