F.Ü Araştırma Hastanesinde Skandallar Bitmiyor

Elazığ Fırat Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde Nöroloji Bölümünde doktor ve sekreteri hasta ve hasta yakınlarını azarladı.

Elazığspor Eski Kulüp Başkanı Akın Şatıroğlu; Eğitim Araştırma Hastanesinin personeli ve doktorlarının tutumu karşısında mağdur olduğunu ve kendisini azarlayan doktor hakkında Sağlık Bakanlığı’na şikayette bulunduğunu söyledi.

 

AYNI HASTANE, AYNI ŞİKAYET

Elazığ’ın en sistemli hastanelerinden Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde bazı zamanlarda doktorlar tarafından hastaların mağdur edildiği yönünde birçok şikâyetler geliyor. Her ne kadar son zamanlarda doktorlara uygulanan şiddet haberleri çokça gündeme gelse de özellikle Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde zaman zaman da doktorların hastalara olan sert yaklaşımlar eleştiri konusu olmaya devam ediyor. 

 

DOKTOR VE SEKRETERİ TARAFINDAN AZARLANDILAR

Elazığspor Eski Başkanlarından ve Elazığ Belediyesi Eski Özel Kalem Müdürü Akın Şatıroğlu da ailesiyle birlikte hastane tarafından mağdur edildiklerini söyledi. Şatıroğlu, hasta olan kızını doktora götürdüğünü ama doktor ve sekreteri tarafından azarlandıklarını, hasta olan kızının ise muayene olamadığını söyledi.

 

OLAYI GÜNIŞIĞI’NA ANLATTI…

Elazığspor Eski Başkanlarından ve Elazığ Belediyesi Eski Özel Kalem Müdürü Akın Şatıroğlu Günışığı Gazetesi Haber Müdürü Gülçin Turgut’a hastanede yaşadığı mağduriyeti anlattı. 21 yaşında kızının diyabet hastası olduğunu, diyabetten nedeniyle nöropatik ağrıları olduğu söyleyen Şatıroğlu; “Fırat Üniversitesi Hastanesinde doktor; 21 yaşında ki hastayı, bir genç kızı dışarı attı. Sağlık Bakanlığı’na şikayette buluncağımızı söyledik. Dalga geçer gibi ‘YÖK’e şikayet edin’ dediler.”dedi.

 

DOKTOR VE SEKRETERİNDEN SERT SÖZLER

Olay önceki gün Fırat Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Bölümünde yaşandı. İstanbul’da yaşadıklarını ve kızının İstanbul’da doktor kontrolünde olduğunu dile getiren Akın Şatıroğlu; Annesinin vefatından dolayı Elazığ’a geldiklerini belirtti. Taziyenin üçüncü günü kızının rahatsızlandığını belirten Şatıroğlu Elazığ Fırat Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Nöroloji Bölümüne randevu aldıklarını söyledi. Hastaneye gittikleri ve saatlerce boşa beklediklerini söyleyen Şatıroğlu ilk başta doktorun sekreterinden daha sonra randevu aldıkları doktorun sert sözlerle çıkıştığını söyledi.

KIZIM; DİYABET HASTASI NÖROPATİK AĞRILARI VARDI

Akın Şatıroğlu yaşanan olayla ilgili şunları aktardı, “Kızım diyabet hastası. Son dönemlerde diyabetten dolayı nöropatik ağrıları vardı. İstanbul’da kontrol altında. Bir randevumuz da bu haftaya denk geldi. Annem vefat ettiği için Elazığ'a geldik İstanbul’da doktora gidemedik. Ağrıları devam edince Elazığ’da doktora götürmek istedik. Götürme sebebimiz de ilaç dozunda bir değişiklik olur mu, ilaç değişir mi anlamındaydı. Çünkü bütün raporlarımız var.”

 

SEKRETER GERGİNDİ

“Bize Eğitim Araştırma Hastanesinde Profesör Caner Feyzi Demir’i bir dostumuz tavsiye etti. Doktor sabah saat 9’da EMG'nin önüne gelmemizi istemiş. Bizde gittik, orada yaka kartını ters çevirmiş bir sekreter oturuyor. Caner Bey'i beklediğimizi söyledik. Gelmedi dedi. Başta gayet kibardı fakat gergin bir durumdaydı.”

 

SEKRETER BİZİ DİNLEMEDİ

Eşim, kızım ve ablam da yanımda. Biz beklemeye devam ettik. Ben tekrardan içeri girdim soru sormak için. Sorumda ise, doktor Bey gelmeden biz bir işlem, kayıt yapmamız gerekiyor mu? Ücret yatırmamız gerekiyor mu? Olacaktı. Ama kadın bunu dinlemedi. İnsanların içinde ‘Ya yeter kırk kere Caner Bey, Caner Bey gelmedi.” diyerek azarladı. 30 saniye sonra da ‘Caner Bey gelmeyecek’ dedi. Bizde çıktık.” dedi.

 

SEKRETER BİZİ DOKTOR GERİ GELEMEYECEK DİYE GERİ GÖNDERDİ

Akın Şatıroğlu açıklamasının devamında; “Bizi yönlendiren arkadaşı aradık. Caner Bey’in gelmeyeceğini söyledim. Bir dakika sonra bizi o arkadaşımız aradı. Dedi ki Caner Bey sizi EMG’nin önümnde bekliyor. Biz tekrardan aynı yere gittik. Doktoru sorduk ‘geldi gitti’dedi. Bakın bizi geri gönderiyor gelmeyecek diye. Gidip geliyoruz, geldi gitti diyor.”

 

BAŞKA BİR DOKTOR RANDEVU ALDIĞIMIZ DOKTORUN ODASINDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

“Başka bir doktor geldi ve dedi ki, Caner ‘Bey sizi beşinci katta bekliyor kendi odasında’. Çıktık biz beşinci kata. Dışarıda bekliyoruz. Bize sert çıkışan sekreter hanım geldi. Demek ki doktor bey önceden bilgi vermiş. Yanında bir doktorla birlikte odasına girdiler.”

 

DOKTOR ‘SİZ BENİM SEKRETERİMDEN NE İSTEDİNİZ’DEDİ

“Ardından hemen bizi çağırdılar. Odanın kapısı açık. Girdik, bir merhaba dedik. Profesörün ifadesi şu; kaba bir şekilde mafyavari ağızla ‘Siz benim sekreterimden ne istediniz?’ Ablam dedi ki, ‘hocam isterseniz bir de bizden dinleyin’. Doktorda ‘Ben dinlemek istemiyorum’ dedi. Bizi dışarı attı.

 

 21 YAŞINDAKİ HASTA GENÇ KIZI DIŞARI ATTI

“Fırat Üniversitesi Hastanesinde doktor 21 yaşında ki hastayı, bir genç kızı dışarı attı.”

 

ANNEM VEFAT ETMİŞ; KIZIM ACİL OLMAZSA GÖTÜRMEZDİM

“Benim annem vefat etmiş, taziyemizin üçüncü günündeydik. Kızım acil olmazsa götürmezdim. Birbirlerine bakışları doktorların, gülümsemeleri, dalga geçiyorlar. Bende tokalaştım teşekkür ettim çıktım. Bizde bir hakaret, ses yükselmesi hiçbir şey olmadı.”

 

BİR HASTANIN TEDAVİ HAKKINI ELİNDEN ALDILAR

“Bir hastanın, muayene hakkını, tedavi hakkını elinden aldılar. Bizimle dalga geçer gibi, beşinci kata gidin, aşağıya gelin. Hakarete uğradık doktor ve sekreteri tarafından. Birbirlerine gülerek, birbirlerine kafayla teyit ederek iyi yapıyorsun, sen iyi söylüyorsun şeklinde tavırları vardı. CİMER'e şikayette bulunacağız.“ dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme