F.Ü'den Su Ürünlerine Kutlama

Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından kuruluşunun 41. yıl dönümü etkinlikleri gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe; Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif BİLGİNOĞLU, Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal ÜSTÜNDAĞ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner ÖZGEN, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan KÖPRÜCÜ, kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk olarak Dalış Eğitmeni ve Su Altı Fotoğrafçısı Nizam Kaya’nın çektiği fotoğrafların sergilendiği serginin açılışı yapıldı.

Programın açılışında konuşan Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan KÖPRÜCÜ, Su Ürünleri Fakülteleri olarak temel misyonlarının uzman elemanlar yetiştirmek, bunun için gerekli alt yapıyı hazırlamak, üretilen bilgi ve deneyimlerini su ürünleri sektörüne aktarmak olduğunu belirterek, ülkemizde su ürünleri sektörünün sorunlarına çözüm bulmak en önemli vizyonları olduğunu söyledi.

Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal ÜSTÜNDAĞ ise, Fırat Üniversitesi’nde akademisyenler ve fakültelerin katkılarıyla çok güzel işlere imza attığını belirterek, Su Ürünleri Fakültesinin 41. yıl dönümünü kutladığını ifade etti.

Programda, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif BİLGİNOĞLU, Tarım ve Orman Müdürü Ali KILIÇ ile Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan ÖZBAY da birer konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Su Ürünleri Fakültesi kuruluşunun 41. yıl dönümü etkinlikleri, fakültede emeği geçenlere teşekkür plaketi verilmesi ile son buldu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme