F.Ü'nde 15 Temmuz Konferansı Düzenlendi

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi işbirliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 'Türk Tarihinde Darbeler ve 15 Temmuz' konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Bahaeddin Ögel Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa; Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Baro Başkanı Melih Efe, Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Evren, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, Fakülte Dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Fırat Üniversitesi İnsani ve Toplum Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Aksın, Türk Tarihinde meydana gelen darbeler ve 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Konferansın ardından Fırat Üniversitesi Kültür Park’ta 15 Temmuz tarihinde şehit olan şehitlerimizin fotoğraflarının ve isimlerinin yer aldığı “Şehitler Yolu” Resim Sergisi gezildi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme