FEDAŞ: Gerekli İncelemeler Başlatıldı!

Fırat EDAŞ, 2 Ağustos 2024 tarihinde Cuma günü Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bir vatandaşın inşaat çalışmaları sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi üzerine meydana gelen olayla ilgili açıklama yaptı.

Fırat EDAŞ, yaptığı açıklamada gerekli incelemelerin ivedilikle başladığını vurgulayarak, olaya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“2 Ağustos 2024 Cuma günü, Malatya’nın Akçadağ ilçesinde meydana gelen olayı büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Yaşanan olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.

“BETON SULAMASI YAPILDIĞI ANDA ELEKTRİK AKIMINA KAPILMIŞ”

Kazanın nedenine ve oluş şekline ilişkin incelemeleri ivedilikle başlatmış bulunuyoruz. Bölgede ekiplerimizin yaptığı ilk incelemelere göre; olayın Mazkarlar mezrasında bulunan enerji hattının altına yetkili ve ilgili kurumlardan izinleri tamamlanmadan yapılan inşaatta meydana geldiği, merhum vatandaşımızın inşaatın çatısında beton sulaması yaptığı esnada elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği tespit edilmiştir.

İzin süreçleri tamamlanmadan başlayan ve elektrik şebekesi altında izinsiz inşası devam eden yapıyı inşa eden kişi tarafından şirketimize haberde iddia edildiği gibi “aylar öncesinden” bir başvuru yapılması söz konusu değildir.

“KAMU KURUMLARINA DESTEK SUNMAYA HAZIRIZ”

Konuyla ilgili tarafımıza yapılan ilk ve tek başvuru, Temmuz ayında iletilmiş olup, talep edilen elektrik hattı yer değişikliğinin ivedilikle Ağustos ayı içerisinde yapılacağına dair şirketimize ait cevap, başvuru sahibiyle paylaşılmıştır.

Bu kazanın açıklığa kavuşması için soruşturma sürecinde yetkili mercilerle tam bir iş birliği içerisinde çalışmaya ve yasal süreçlerin suhuletle tamamlanması için ilgili kamu kurumlarına tüm desteklerimizi sunmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz” denildi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme