• Haberler
  • Genel
  • Ferrokrom'da Yaşananları ve İddiaları Yakından Takip Ediyoruz

Ferrokrom'da Yaşananları ve İddiaları Yakından Takip Ediyoruz

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Ferrokrom Alacakaya tesislerinde işçilerin başlatmış olduğu grevin ardından, işveren ile işçilerin görüşmesi sonrasında medyaya yansıyanlar ve Alacakaya Belediye Başkanı tarafından dile getirilen iddiaları yakından takip ettiklerini belirterek, 'İşçi kardeşlerimizin hak arayışı sürecinde bugün gelinen noktada medyaya yansıyan iddialar esef vericidir. Sürecin yakından takipçisi olarak gereken yasal ve hukuki tüm haklarımız sonuna kadar aranacaktır' dedi.

İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ YASAL HAKLARINI TALEP EDİYOR

Işıkver konuya ilişkin değerlendirmesinde, “İlimiz kamuoyunun yakından takip ettiği gibi Alacakaya ilçemizde Ferrokrom tesislerinde çalışan işçi kardeşlerimiz özlük haklarıyla ilgili olarak banka promosyonu, ikramiyeleri ve taban maaşlarına zam gibi son derece haklı taleplerinin karşılanmaması üzerine bir süre önce grev başlatmışlardı. Bizlerde emekçi ve işçi kardeşlerimizin alın terlerinin karşılığını almaları gerektiği hususunda gerekli açıklamalarımızı yapmış ve sürecin takipçisi olduğumuzu ifade etmiştik.

Son olarak medya kuruluşlarımıza yansıyan haber ve videolardaki değerlendirmeler son derece esef verici ve çok boyutlu olarak değerlendirilmesi gereken iddialar içermektedir.

Ferrokrom işletmesi sadece Elazığ’ın değil Türkiye’nin de en büyük sanayi kuruluşlarından birisidir. Böylesi büyük ve önemli bir sanayi tesisi sahibi veya kamuoyuna açıklama yapan yöneticisinin bunun bilinci içerisinde hareket etmesi gerekir. İhracat şampiyonu olan bu işletmemiz bu büyük karlılığı ve kazancının önemli sac ayaklarından birinin çalışanları olduğunu unutmamalıdır.

Ülkemizde ve dünyanın her yerinde böylesine büyük marka değeri olan işletmelerde insan hep merkezde yer almakta ve toplumda kariyer planı yapmak isteyen hem mavi hem beyaz yakalı bireyler böylesi işletmelerde istihdam edilmek için mücadele etmektedir.

Buna rağmen, Ferro Krom İşletme sahibi Sayın Ali Rıza Yıldırım’ın medyaya yansıyan işçi kardeşlerimizle olan diyalogu son derce yakışıksız ve bu köklü firmanın kurumsal kimliğine yakışmayan bir tarzda gerçekleşmiştir. Elazığ insanı vatanperver, onurlu ve vefakardır. Aşağılanmaya, azarlanmaya ve hakir görülmeye gelmez. Aziz şehrin en güzel hasletlerinin başında gelen ve övünç kaynağımız olan bu duruşa ekonomik ve sosyal boyutu ne olursa olsun herkes saygı duymak ve buna göre pozisyonunu almak zorundadır. Her kes şunu çok iyi bilmelidir ki, Elazığ insanı yalnız ve sahipsiz değildir. Ferro Krom tesislerini kapatarak işçileri tehdit etmek hukuk devletinde kabul edilir bir durum değildir. Kaldı ki, özelleştirme sürecinde üretimin devamlılığı ve özelleştirme nedenleri açıktır”

YASAL HAKLARIMIZI KULLANMAKTAN GERİ DURMAYIZ

Alacakaya Belediye Başkanı Zafer Altınışık’ın grevdeki işçilerle meydanda yaptığı bir görüşme sırasında Ferrokrom İşletme Sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın ‘Vekillere üç maaş veriyorum gidiyorlar’ şeklindeki konuşmasını da değerlendiren MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, “Son derece yakışıksız, hadsiz ve çirkin bu iddianın doğruluğunu tüm boyutları ile araştırıyoruz. Yasal ve hukuki tüm haklarımızı sonuna kadar kullanmaktan geri durmayız. Aziz şehrimizin ana sütü gibi tertemiz oyları ile seçilmiş olan hiç bir Vekilimizin böylesi sokak ağzı bir tavırla zan altında bırakılması kabul edilemez. Sayın Yıldırım, öncelikle bu konuya çok acil bir şekilde açıklık getirmek zorundadır. Bunu yapmaz ise şahsım adına hukuki süreci başlatacağımın bilinmesini isterim” ifadelerinde bulundu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme