Fırat Üniversitesi ISIF 2024'te Rekor Kırdı

Fırat Üniversitesi, İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF 2024)'te büyük bir başarıya imza atarak, toplamda 1 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.

Türk Patent ve Marka Kurumu’nun (TÜRK PATENT) 2016 yılından itibaren her yıl düzenlediği Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı niteliğindeki İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF’24), TEKNOFEST kapsamında Adana’da düzenlendi.  

Fırat Üniversitesi fuarda; 1 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak toplamda 7 madalya elde etti. Bu başarı Fırat Üniversitesi’nin ISIF etkinliğinde bugüne kadar kazandığı en yüksek madalya sayısı olarak tarihe geçti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz, bilimsel araştırmalar ve inovasyon alanında her geçen gün kendini daha da geliştirerek ulusal ve uluslararası arenada ses getiren projelere imza atmaktadır. ISIF 2024’te kazandığımız bu madalyalar Fırat Üniversitesi’nin güçlü akademik yapısının, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin üstün yeteneklerinin bir göstergesidir. Ülkemize ve bilim dünyasına kazandırdığımız bu buluşlar hepimize büyük bir gurur yaşatıyor. Tüm madalya kazanan akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Üniversitemizin bilim ve teknolojiye yaptığı katkılar, gelecek yıllarda da artarak devam edecektir” dedi.

 

Madalya Kazanan Buluş Sahipleri:

Altın Madalya:

Buluş Sahipleri: Cevdet Emin Ekinci, Belkıs Elyiğit

 

Gümüş Madalyalar:

Buluş Sahibi: Hasan Güler

Buluş Sahibi: Kürşat Esat Alyamaç

        

Bronz Madalyalar:

Buluş Sahipleri: Beyda Taşar, Oğuz Yakut, Arif Gülten

Buluş Sahipleri: Mustafa Boyrazlı, Murat Yücedağ, Emrah Çelik, Sefa Bakır

Buluş Sahipleri: Ahmet Koca, Ayşe Nur Baydaş, Halil İbrahim Yamaç, Burak Tanyeri

Buluş Sahibi: Mehmet Eroğlu

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme