Gür: Esnaflarımızın Yanındayız!

Esnaf kefalet kredilerine uygulanan faiz artışı ile ilgili açıklamalarda bulunan Deva Partisi Elâzığ Merkez İlçe Başkanı Dr. Hamza Gür, 2001 yılında mahkemenin benzer bir kararı bozduğunu ve bu kararın emsal niteliği taşıdığını söyledi.

DEVA Partisi Elazığ Merkez İlçe Başkanı Dr. Hamza Gür, geçtiğimiz aylarda esnaf kefalet kredilerine uygulanan faiz artışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Elazığ’ın 2020 ve 2023 yılında yaşanan depremlerden ciddi şekilde etkilendiğini dile getiren Dr. Hamza Gür, özellikle esnafların kefalet kredilerinin faiz artışı ile mağdur olduklarını ifade ederken, “Şehrimiz 2020 ve 2023 depremlerini iliklerine kadar hissetmiştir. Fakat vekillerimiz bundan bir haberdardır. Deprem konutlarında yaşayan vatandaşlarımız ve esnaflarımız bu konudan oldukça mustariplerdir. Özellikle esnaflarımız depremden sonra çektikleri kredilere 2024 yılında sıkılaştırma politikaları gereği küçük esnaftan faizin faizini istemiş bulunmaktalar. Fakat vekillerimiz çıkıp sadece basın açıklaması basın duyurusu ve basına demeç vermekle yetinmişlerdir” dedi.

DEVA Partisi olarak esnafların mücadelesinin yanında olduklarını belirten Hamza Gür, 2001 yılında esnaf kefalet kredilerinin faiz artış kararının mahkeme tarafından bozulduğunu ve bunun emsal niteliği taşıdığını kaydederken, “Biz Deva partisi teşkilatı olarak koşturup bu evrakları temin etmiş bulunmaktayız. Sene 2001 yine esnaf kefaret zamları ile küçük esnafın sırtına kambur olarak yerleştirilen faizin faizini esnaf kefaret kooperatif başkanı Fikret Çelik Ak bankı mahkemeye vererek 2001/70 dosya numaralı mahkeme kararı gereği Elâzığ esnaf kefaret kooperatif başkanı olarak yürütmeyi durdurma kararı almıştır. Elazığ özelinde verilen bu karar tüm ülkeye örnek bir karar olarak teşkil etmiştir” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme