• Haberler
  • Genel
  • Gür: İnşallah Emekli Maaşlarındaki Adaletsizlik Ortadan Kalkacak

Gür: İnşallah Emekli Maaşlarındaki Adaletsizlik Ortadan Kalkacak

Türkiye'de emeklilik maaşlarına yönelik yeni düzenlemelerle maaş hesaplama sistemi köklü bir değişikliğe uğrayacak. Yüksek enflasyon nedeniyle emekli maaşlarının erimesi ve emeklilerin talepleri doğrultusunda maaşlar arasındaki adaletsizliği gidermek için yeni adımlar atılacak.

Gerçekleşecek yeni düzenlemeye ilişkin www.gunisigigazetesi.net’e açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, yeni düzenlemenin emeklilere can suyu olacağını belirtti.
 
Gür, her platformda emeklilerin haklarını savunduklarını ve yapılan haksızlıkları dile getirdiklerini ifade ederek, savunduklarının devlette artık karşılık bulmaya başladığını, yüksek enflasyon karşısında emekli maaşlarında gerekli adaletin sağlanması adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Emekli maaşlarındaki dengesizliğin artık ortadan kalkması için güzel bir adımın atıldığı noktasına dikkat çeken Başkan Gür, devletin 2009 yılından önceki eski emekli sistemine dönerek, aradaki uçurum farkı ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.  
Gür, son olarak acilen emeklilerin mağduriyetliklerinin acilen giderilmesi noktasında da hükümete çağrıda bulundu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme