Güzellik Merkezine Operasyon Yapılmadı

Elazığ'da bugün isimsiz ve ruhsatsız bir güzellik merkezine fuhuş operasyonu düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda 4 şahsa ceza uygulanırken, işletme sahibi tutuklandı. Basında yer alan haberlere ilişkin Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, açıklamalarda bulundu.

Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, yaptığı açıklamada operasyon yapılan yerin güzellik merkezi değil, masaj salonu olduğunu vurgulayarak, "Bu tür işletmeler güzellik sektörü altında faaliyet gösteriyor, fakat gerçek güzellik salonlarıyla bir ilgisi yok. 300 tane güzellik merkezi zan altında kalıyor ve bu durum bizleri çok üzüyor." dedi.

MASAJ SALONU OLARAK İŞLETİLEN YERLER

Başkan Türkoğlu, açıklamalarında şunları ifade etti; "Bu haber beni derinden etkiledi. Güzellik salonları birçok insanın ekmek kapısıdır. Masaj salonu olarak işletilen yerler, güzellik sektörünün adı altında açılıyor ve bu durum, sektörü zedeliyor."

BUNLAR GERÇEK GÜZELLİK SALONLARI DEĞİL

Türkoğlu ayrıca,  "Suç bireyseldir, genel toplumu ilgilendirmez. Birkaç kişinin hatası nedeniyle bütün kuaförler zan altında kalmamalıdır. Güzellik sektörü adı altında açılan bir kaç işletme var bunlar  masaj salonu olarak faaliyet gösteriyor. Ancak bunlar gerçek güzellik salonları değil. " ifadelerini kullandı.

HAKSIZ BİR ALGI YARATILMAMALI

Operasyonun ardından ortaya çıkan karışıklıkların sektöre olan olumsuz etkilerinin altını çizen Türkoğlu, "Gerçekten bu durumu izah etmek gerekiyor. Suç işleyenleri ayırmalıyız; güzellik salonlarıyla ilgili haksız bir algı yaratılmamalıdır. Güzellik salonları bir çok kişinin ekmek kapısı. Suç işleyenler cezalandırılmalı, ama bu durum tüm sektöre mal edilmemeli. Vurgulamak istiyorum haberlerde güzellik salonu olarak geçen yer aslında masaj salonudur. " şeklinde konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme