• Haberler
  • Genel
  • Hak Sahipleri için Önemli Duyuru: Başvurular Başlıyor

Hak Sahipleri için Önemli Duyuru: Başvurular Başlıyor

Hak sahibi kabul edilen ve yapılan noter kurası ile kendilerine konut çıkan vatandaşların açık borçlandırma işlemleri için başvurular başladı.

AFAD, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Elazığ ve diğer 10 ildeki hak sahiplerine önemli bir duyuru yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Elazığ , Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana ve Kilis illerindeki hak sahipleri için önemli bir duyuru yaptı.

AFAD 7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ve yapılan noter kurası ile kendilerine konut çıkan vatandaşların açık borçlandırma işlemlerinin 12 Haziran ile 10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya gçöre, “06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem afetlerinden etkilenen, 7269 sayılı kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ve yapılan noter kurası ile kendilerine konut çıkan vatandaşlarımızın açık borçlandırma işlemleri 12 Haziran 2024 - 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında 7269 sayılı kanunun 40. maddesine göre yapılacaktır.

Borçlandırma senedine imza atmayan hak sahibine konut teslimi yapılmayacaktır. Ayrıca 7269 sayılı kanunun 3177 sayılı kanunla değişik 40. maddesine göre 60 günlük yasal sürede borçlandırma İşlemlerini yapmayan hak sahiplerinin hak sahiplikleri iptal edilir.

Konutlarını becayiş yapmak isteyen hak sahiplerimiz noter vasıtasıyla kendi aralarında karşılıklı olarak becayişlerini yapabilirler. Noter tutanağının Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ibraz edilmesi gerekmektedir.

HAK SAHİPLERİNİN BORÇLANDIRILMASI

Başkanlığımızca ihale ve emanet usulü ile yeni konut yapılacaklar veya Evini Yapana Yardım yöntemine göre konut yapılacaklar için açılacak olan konut kredisi 20 yıl vadeli ve faizsizdir.

Orta hasarlı konutları için onarım yardımı yapılacakların kredisi 10 yıl olup, vadeli ve faizsizdir.

Yeni işyeri yapılacaklar için kredisi yıllık %4 faizli ve 10 yıl vadeli olarak, 7269 sayılı kanunun 40. maddesine göre borçlandırılacaktır.

Mülk sahibi ebeveynleri vefat etmiş, reşit olmayan kişiler için velisi veya vasisi tarafından borçlandırma işlemleri yapılabilecektir. Borçlandırmasını daha önce yapan vatandaşlarımız yeniden borçlandırma yapmayacaktır.

BORÇLANDIRMA SÜRESİ

Başlama Tarihi: 12/06/2024

Bitiş Tarihi: 10/08/2024

Borçlandırma İşlemleri, Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden Yapılacaktır.”

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme