Hıdır Amcanın Dramı Yürekleri Yaktı!

Elazığ Yıldızbağları Mahallesi'nde tek başına yaşayan engelli yaşlı adam inşaatta topladığı tahtalarla kışlık yakacak odununu çıkarmaya çalışması yürekleri dağlıyor…

Elazığ’da yaşayan 69 yaşındaki engelli Hıdır A. İnşaatlarda tahta parçaları toplayarak kışlık yakacağını topluyor. Zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Hıdır Amca, devletin ve hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Elazığ Yıldız Bağları Mahallesi Açangül Sokak No: 17’de kirada oturan ve kimsesi olmayan engelli Hıdır A. zor şartlarda kendi çabalarıyla ayakta durmaya çalışıyor. Kalp hastası ve aynı zamanda engelli olan Hıdır A. hayırseverler ve devletten gelecek yardım elini bekliyor.

NEREYE BAŞVURULUR BİLMİYORUM

Günışığı Gazetesi Haber Merkezimizin bir inşaatta tahta parçası topladığını görüntülediği ve el arabasına yükleyerek Hastane Caddesi Yokuşundan evine doğru götürmeye çalıştığı Hıdır Amca devletten sadece kömür yardımı aldığını, kışlık yakmak için tahta ve odun parçalarını kendi imkanlarıyla toplamaya çalıştığını söyledi. Engelli aylığıyla geçinmeye çalıştığını ve hayatta kimsesinin olmadığını ifade eden Hıdır A.; “Kendi çabalarımla kışlık odunumu topluyorum. Bu hayatta kimsem yok. Sadece devletimizden kömür yardımı alıyorum. 600 TL kira ödüyorum. Geriye banan kalan engelli aylığıyla da geçinmeye çalışıyorum. Devletimizden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum.”

KALP HASTASIYIM

“Ölümde gelmiyor. Ölsem kurtulacağım. Allah razı olsun komşularımın yardımıyla kendi imkanlarımla hayata tutunmaya çalışıyorum. Kalp hastasıyım. Bay-Pas ameliyatı oldum. Yardım için ne yapılır, nereye başvurulur bilmiyorum.”dedi.

Hıdır Amcanın Dramı Yürekleri Yaktı!

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme