Hizmete Tam Not!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlulları'nın hizmet yolculuğu vatandaştan karşılık buluyor. Elazığ'ın en önemli turizm noktalarından biri olan Harput'a yapılan çalışmalar vatandaşlardan tam not aldı.

Özelikle il dışından gelen vatandaşlar Harput’ta hayata geçirilen  hizmetlerin çok güzel olduğunu ve projelerin devamının getirilmesini istediler. Elazığ’ın en önemli turizm noktalarından biri olan Harput yaz tatilinin başlamasıyla tıklım tıklım dolmaya başladı. Harput’un yılladır gerçekçi ve vizyoner projelere ihtiyacı olduğunu söyleyen vatandaşlar yapılan çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirerek Başkan Şahin Şerifoğlulları’na teşekkür ettiler.

İL DIŞINDAN GELENLERİN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Medeniyetler Beşiği Harput, en hareketli günlerini yaşıyor. Basın Müzesiyle, Hoca Hasan Hamamıyla, Musiki Müzesiyle, türbeleriyle, Şehir içinden ve şehir dışından gelen vatandaşların da beğenisi kazanan Harput, turistlerin gözde mekânı oldu..

BAŞKAN ŞERİFOĞLULLARI GÖRÜLÜR DERECEDE DEĞİŞİMLERE İMZA ATTI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlulları hayata geçirdiği projelerle tarihi ve doğal güzellikleri olan Harput’da gözle görülür derecede değişimlere imza attığını söyleyen vatandaşlar daha önceki Harput’la şimdiki Harput arasında büyük değişim olduğunu kaydettiler.

BALAKGAZİ PARKI VE CAM SEYİR TERASI

Harput Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası vatandaşların ilgi odağı oldu. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vizyon projeleri arasında yer alan Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası Projesi, Balakgazi Parkı önündeki kayalıklar üzerine 220 metrekare zemine sahip cam seyir terası inşa edildi. Toplam 5 bin 800 metrekarelik alanda ise komple bir çevre düzenleme ve peyzaj çalışması gerçekleştirildi. Alan; havuzları, kameriyeleri, çocuk oyun alanları, dekoratif aydınlatma çalışmaları, otoparkları ile tam bir cazibe merkezi kimliği kazandı.

Hizmete Tam Not!

HAMAM MÜZESİ (HOCA HASAN HAMAMI)

Harput’un girişinde bulunan yüksek ve görkemli kubbesiyle dikkat çeken ve özgün kullanımına uygun olarak restore edilen tarihi yapının Hamam Müzesi Harput turizmine kazandırıldı. Harput hamam kültürünün canlandırılacağı müzede, bal mumu heykeller, dönemin hamam malzemelerinin tanıtımı, kazılar sonucu ortaya çıkan kurna ve bazı malzemelerin imitasyonu sergileniyor.

HARPUT MUSİKİ MÜZESİ

Harput Konağı’nda ziyarete açılan Harput Musikisinin tüm unsurlarıyla yaşatıldığı Harput Musiki Müzesi, vatandaşların dikkatini çekti. Ziyaretçilerin akın akın ziyaret ettiği müzede kürsübaşı, Çaydaçıra ve folklor ekiplerinden oluşan slikon heykeller ve Kürsübaşı musikisinin icra edildiği bir bölüm yer alıyor. Kioks cihazlarla ziyaretçilerin Harput musiki arşivine ulaşmaları sağlanan müzede, tanıtım videolarıyla da konuklara Harput sanat ve kültürüne dair bilgilendirme sağlanıyor.

BASIN MÜZESİ

Sağir Müftü Konağı’nda açılan ve basın tarihine ışık tutan basın müzesi. Yoğun ziyaretçileriyle Turizmine önemli kazanımlar sağlayan müzede baskı kalıplarından matbaaya, haberleşme araçlarından gazete ve dergilere kadar birçok basın yayın materyali sergileniyor.

ŞİFALI SUYU İLE İLGİ ÇEKİYOR

Müzelerin dışından ziyaretçi akınına uğrayan Dabakhane şifalı su. Fethi Ahmet Baba türbesi yolu üzerindeki dere içerisinde yer alan tarihi Dabakhane şifalı suyu ziyaret eden vatandaşlar Dabakhane şifalı sularına hayranlıklarını belirttiler.

ÇALIŞMALARI VATANDAŞA SORDUK

Harput yoğun günlerini yaşarken Günışığı Gazetesi  Haber Müdürü Gülçin Turgut  vatandaşlara hizmetleri ile Harput’u yaşanabilir bir yer haline getiren ve bu çalışmalarına devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlulları’nın çalışmalarını sordu.

BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLER

Harput’u ziyarete gelen Özkan Derin, “Elazığ Belediyesinin çalışmaları Harput’a değer katmış. Eskiden Harput böyle değildi. Mangalını yapacak güzel bir alan bulamıyorduk. Yapılan Müzelere hayran kaldık. Özellikle Hoca Hasan Hamamı çok güzel. Belediyenin Parkları Harput’u güzelleştirmiş. Belediye Başkanımıza Teşekkür ederiz. Harput’un güzel projeleri ihtiyacı vardı. Başkanımızdan böyle güzel projelerin devamını bekliyoruz.” dedi.

Hizmete Tam Not!

UMARIM DEVAMI GELİR

Elazığlı olduğu ama Ankara’da yaşadığını söyleyen Tuğba Genç, “Eski Harput ve Yeni Harput diye ayrım yapıyorum artık. Eskiden gelmek istemezdim. Çünkü yapacak bir etkinlik yoktu. Çok bakımsızdı. Gelmek için güzel vakit geçirmek için ilgi çekici hiç bir şey yoktu.  Ama hayata geçirilen projelerle yeni Harput öyle değil. Ben Elazığlıyım ama il dışında yaşıyorum. Ankara’dan geldim.  Geçen sene geldiğim de değişime inanamamıştım. Umarım devamı gelir Harput’umuz daha fazla güzelliği hak ediyor. İnşallah devamı gelir.” şeklinde konuştu.

ŞAHİN BAŞKANIMIZI SEVİYORUZ

Cengiz Yılmaz ise, “Harput Elazığ için çok önemli. Hem tarihi açısından hem merkeze yakınlığı açısından, hem de konum gereği havası çok güzel. Her türlü güzelliği barındırıyor içinde. Yapılan projeler çok güzel. İl dışından misafirlerimiz vardı. Onları getirdik. Hayran kaldılar. Onlar beğenince bizde mutlu olduk. Şimdiye kadar bizler hep farklı illere gittiğimizde hayranlıkla baktık. Birazda bizim memleketimize gelen misafirler hayran kalsın. Şahin Başkanımızı seviyoruz. Her zaman yanındayız. İnanıyorum daha güzel projeler hayata geçirilecek.” ifadelerini kullandı.

BAŞKANIMIZIN EMEĞİNE SAĞLIK

Murat  Gülhan ise, “Elazığlıyım. Harput’u böyle güzel görmek mutlu ediyor beni. Çocuklar Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası  çok seviyor. Sık sık geliyoruz. Eskiden Harput’a yapacak bir şey bulamıyorduk. Mangal yapıp hemen gidiyorduk. Ama artık saatlerce zaman geçirebiliyoruz. Birde müzeler çok güzel oldu. Özellikle Hoca Hasan Hamam Müzesi çok güzel oldu. Başkanımızın emeğine sağlık.”dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme