İmam Hatipte Geleceğin Bilim İnsanları Projesi

Elazığ Hafız İmam Hatip Ortaokulu'nda Future Scientists(Geleceğin Bilim İnsanları) Projesi Yürütülüyor.

Elazığ Hafız İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Kıymet YÜMLÜ’nün kuruculuğunu yaptığı ‘Future Scientists’ eTwinning projesi 6 farklı ülkenin(Türkiye,Romanya,Yunanistan,Gürcistan,Ürdün ve Slovakya) ve ülkemizin 8 farklı şehrindeki öğretmenlerin katılımıyla devam etmektedir.
Elazığ Hafız İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Kıymet YÜMLÜ bir grup öğrencisi ile farklı ülkelerden öğrenci ve öğretmenlerin işbirliğini sağlayan,öğrenci merkezli etkinliklerle faaliyetgösteren eTwinning projeleri kapsamında Future Scientists(Geleceğin Bilim İnsanları) adlı projeyi yürütüyor.

Bu proje ile Avrupa'nın farklı ülkelerinden öğretmenler, eTwinning platformunun sunduğu çevrimiçi ortamı kullanarak, farklı okullardaki öğretmenlerle deneyimlerini paylaşarak ve fikir alışverişinde bulunarak fen konularını disiplinler arası tartışacaklardır.Bu projede öğrencilerimizin çeşitli deneyler, araştırmalar, incelemeler yaparak bilgiye farklı yollarla ulaşmaları ve proje sürecinde sorumluluk, yardımlaşma, sosyal beceriler gibi kazanımlar elde etmesi beklenmektedir. Proje sonunda öğrencilerimizin problem çözme, gözlem, deney yapma, bilimsel, dijital ve dil becerilerinin gelişmesi gibi kazanımlar edinmeleri sağlanacaktır. Uluslararası bir ortam oluştukça doğal olarak kültürlerarası alışverişler de olacaktır.
Etwinning projeleri ile araştıran,sorgulayan,çözüm üretebilen,işbirliği içinde ortak ürünler inşa eden bireylerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme