Instagram Ne Zaman Açılacak?

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram'a getirilen erişim engeli Türkiye gündemine otururken, farklı sosyal medya platformlarından yorum yapan kullanıcılar, engele dair yoğun tepki gösteriyor.

Yaklaşık 60 milyon kullanıcının yer aldığı Instagram’ın BTK kararıyla kapatılmasının yankıları sürüyor. Kimi vatandaşlar VPN kullanarak Instagram erişimi sağlasa da yaşanan duruma ilginç tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Instagram'a erişim sorunu, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Twitter, Facebook ve diğer platformlarda kullanıcılar, yaşadıkları sorunları ve tepkilerini dile getiriyor. Hashtag'ler aracılığıyla organize olan kullanıcılar, yetkililerin bir an önce durumu açıklığa kavuşturmasını talep ediyor. Birçok kişi, Instagram'ın neden engellendiğini ve bu durumun ne kadar süreceğini öğrenmek istiyor.

İNSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK, DÜZELİR Mİ?

Instagram'ın ne zaman açılacağı merak edilirken en net açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi. Bakan Uraloğlu, "Türkiye temsilcisi olan ilgili ile arkadaşlarımız görüşme halinde, net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli, eksikler belli o eksikleri giderdikleri an diyelim ki 1 saat sonra o engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız bir ülke; kanunları kuralları var, herkesin de bu kanun ve kurallara uymasını istiyoruz net olarak" dedi.

Erişime engelleme kararı sonrası, sosyal medyada Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Hamas lideri İsmail Haniye’yle ilgili taziye mesajlarını engelleyen Instagram’ı kınayan açıklaması gündeme getirildi. Ancak kararın bununla ilgili olmadığı, bu nedenle bir engelleme kararı verilemeyeceği belirtildi.

Instagram'ın ne zaman erişime açılacağına ilişkin henüz bir açıklama gelmiş değil. Ancak platformun erişime kapatılmasının e-ticareti ne yönde etkileyeceği de tartışma konusu. Türkiye'de Instagram'a getirilen erişim sınırlaması, e-ticarette günlük 1,9 milyar liralık bir hacmin etkilenmesine yol açabilir.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme