İpek Yolu'ndan Yeni Bir Başarı Daha!

İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nin kendi bünyesinde kurduğu 'İpek Yolu Roket Takımı' bir yılı aşkın süredir yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları neticesinde 'SkyLogic' adını verdikleri uçuş kontrol kartını (aviyonik kart) seri üretime geçirerek ROKETSAN'a teslim etti.

Elazığ Valiliği bünyesinde Elazığ İl Özel İdaresine bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Elazığ İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi milli teknoloji hamlesi sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor.

TEKNOFEST’teki başarılarıyla 3 yılda 5 ödül kazanarak adından sıkça söz ettiren İpek Yolu Roket Takımı, geçtiğimiz mart ayında ROKETSAN’ın Ankara’da bulunan tesislerinde testlerini başarıyla tamamlayarak adını Ticari Uçuş Kontrol Bilgisayarları listesine yazdırdı.

Dünyada yalnızca 8 firma tarafından üretilen ve Sivil Havacılık Sektöründe kullanılması elzem olan Uçuş Kontrol Kartı’nı (aviyonik kart) üretmeyi başaran İpek Yolu Roket Takımı, Böylece ROKETSAN ve TEKNOFEST tarafından akredite edilen ülkemizin ilk, dünyanın ise 9. uçuş kontrolcüsü (aviyonik kart) olarak Elazığ'dan İpek Yolu imzası ile sivil havacılık sektörüne kazandırılmış oldu.

Gelinen süreçte seri üretime geçirilen aviyonik kart ile ilgili yapılan görüşmeler neticesinde üretilen yerli ve milli kartın ROKETSAN tarafından TEKNOFEST’te yarışacak takımlara dağıtılması yönünde alınan karara istinaden, İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi tarafından üretilen 42 adet aviyonik kart takımlara hediye edilmek üzere 11.07.2024 tarihinde Roketsan’a teslim edildi.

ROKETSAN’ın Ankara Elmadağ yerleşkesindeki teslim törenine; Elazığ İl Özel İdaresi adına Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Murat OKUBAY, İpek Yolu Gençlik Vakfı adına Hakan KARABULUT ve İpek Yolu Roket Takımı adına ise Sefa Serkan KARAGEDİK ve Muhammed Mustafa PALTA katılım sağlayarak kartların teslimini gerçekleştirdi.

ROKETSAN tarafından TEKNOFEST’te yarışacak takımlara dağıtılacak olan bu uçuş kontrol kartı sayesinde toplam 42 takım, TEKNOFEST yarışmalarına SkyLogic adı ve İpek Yolu imzasıyla katılarak, yerli ve milli kartımızın ülke semalarında kullanımını sağlamış olacaktır.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme